Курка в молоці рецепт / фото ua.depositphotos.com

Курка і молоко - продукти, здавалося б, не дуже поєднувані. Мало хто знає, що ці продукти прекрасно "дружать" між собою. Приготоване в молоці куряче м'ясо має ніжний смак і незвичайну нотку. Така страва популярна в США, її також готують грузини і знамениті кухарі.

Курку можна не тільки запікати, тушкувати і варити в молоці, але і маринувати на кілька годин - таке м'ясо за смаком буде нагадувати дорогу пастрому. Як приготувати дієтичний, простий і недорогий делікатес з курки і молока - розповідаємо в цій статті.

Курка, маринована в молоці - ніжний делікатес

  • Куряче філе - 1 кг.
  • Приправа для курки за смаком.
  • Молоко - 1 л.

Куряче філе засипати улюбленими спеціями, накрити плівкою і поставити в холодильник на кілька годин. Молоко вилити в каструлю, злегка посолити і довести до кипіння. У кипляче молоко опустити мариноване філе, прокип'ятити одну хвилину і зняти з вогню.

Каструлю з молоком і м'ясом укутати ковдрою і залишити на 2 години. Потім філе викласти на паперові рушники і загорнути фольгою. Залишити до повного охолодження в холодильнику. Після цього курку можна нарізати і їсти. 

Курка в молоці по-грузинськи - чкмерулі

  • Куряча тушка - 1 шт.
  • Молоко жирне - 120 мл.
  • Вода - 80 мл.
  • Часник - 1 головка.
  • Сіль, мелений перець за смаком.

Курку нарізати на частини і втерти сіль з перцем. Запекти курку на деку до готовності (приблизно 40 хвилин при 200º), періодично поливаючи соком. Часник дрібно натерти. В молоко влити воду, частину курячого соку після запікання і додати часник. Довести молочну суміш до кипіння.

У кипляче молоко викласти частини курки і довести до кипіння. Вимкнути вогонь і залишити курку в молоці на 5 хвилин.

Рецепт курки в молоці / фото ua.depositphotos.com

Запечена курка в молоці від Джеймі Олівера

  • Куряче філе - 2 шт.
  • Молоко - 1 стакан.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Часник - 2 головки.
  • Шафран за смаком.
  • Цедра 1 лимона.

Філе посолити і поперчити з двох сторін. На сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити філе з двох сторін 4 хвилини. Часник почистити і викласти на форму для запікання. Зверху на часник викласти курку.

У сковороду, де обсмажувалася курка, влити молоко, додати крупно нарізану лимонну цедру і шафран. Довести до кипіння. Соус у форму для запікання вилити на курку. Запікати 30 хвилин при 200º.

Вас також можуть зацікавити новини: