М’ясні кульки, тушковані в соусі, – це просто неймовірно смачно!
М’ясні тефтелі з рисом – смачна й одночасно проста страва.
Тефтелі являють собою кульки з м’ясного фаршу, тушковані в соусі. Крім м’яса і цибулі, до них додають різні крупи та овочі. Найчастіше це рис і морква.
Вони зазвичай тушкуються у соусі, в ньому й подаються.
Рис добре промити в холодній воді, відварити до напівготовності. Овочі та зелень помити. Цибулю і моркву очистити.
Читайте такожАроматний сирний суп із грибами: як приготувати поживну страву
На сухій сковороді на маленькому вогні обсмажити борошно до бежевого кольору. Пересипати його на тарілку.
Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці.
Розігріти на сковороді олію, пасерувати овочі до золотистого кольору. Додати обсмажене борошно та гарячу воду, перемішати, довести до кипіння. Додати томатну пасту, сіль і перець за смаком, готувати 2 хвилини.
Тефтелі залити соусом. Покласти їх запікатися в духовку на 50-55 хвилин при 200-220°С. Соус повинен помірно кипіти. Тефтелі можна перевернути 1-2 рази, щоб вони рівномірно просочувалися соусом. Наприкінці приготування додати порізану зелень.
Для соусу
Дрібно порізати цибулю й обсмажити на столовій ложці олії.
М'ясний фарш змішати з рисом, яйцем та обсмаженою цибулею. Посолити і поперчити, добре перемішати. З фаршу сформувати кульки-тюфтельки. Обваляти їх у борошні.
Обсмажити тефтелі на олії й скласти у невелику каструльку.
Для соусу розтопити на сковороді масло, додати борошно та злегка обсмажити. Поступово, помішуючи, розвести молоком, посолити і поперчити. Тушкувати до потрібної густоти.
Додати зелень та порізаний дрібними кубиками перець.
Залити тефтелі молочним соусом. Тушкувати 5-7 хвилин. Такі тефтелі з рисом гарно смакуватимуть із тушкованими овочами.
Рис попередньо зварити й остудити. Гриби, цибулю та часник подрібнити в блендері до середніх шматочків.
Читайте такожПиріг, рулет та пончики: як приготувати неймовірну випічку з сиром
Руки змочити холодною водою й сформувати з фаршу тюфтельки. Викласти їх у жароміцну форму в один шар.
Взяти томатний сік. Якщо немає томатного соку, то можна взяти склянку холодної води і розчинити в ній 1 столову ложку з верхом томатної пасти. Додати в сік цукор, перемішати. Додати в сік сметану й ще раз перемішати.
У 0,5 склянки холодної води розчинити борошно або крохмаль, щоб не було грудочок.
Змішати томатно-сметанну суміш і розчинене у воді борошно. Залити тюфтельки.
Накрити форму фольгою й відправити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Запікати впродовж 50-60 хвилин.
Подавати тефтельки можна з будь-яким гарніром на власний смак.