Випічка з сиром - рецепт пирога / фото receptisalatov.com

Свіжа домашня випічка – це завжди неймовірно смачно. А приготовлені з сиром смаколики будуть ще й корисними.

Рецептів випічки з сиром безліч, варто лише обрати той, який більше до вподоби. З сирного тіста, зокрема, печуть не лише всіма улюблене з дитинства печиво, а й пироги, запіканки, кекси, рулети та основи для відкритих пирогів.

Така випічка є чудовим сніданком, особливо, якщо присмачити її варенням, сметаною, вершками, згущеним молоком, улюбленим сиропом або ягодами й фруктами. А для тих, хто не дуже полюбляє солодке, можна спекти несолодкі вироби з сиру.

Відео дня

Пиріг з сирною начинкою

Для пісочного тіста

  • Борошно - 1,5 ст.
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 1/3 ст.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Какао - 1 ч.л. (з гіркою)
  • Розпушувач - 1 ч.л.

Для начинки

  • Сир - 500 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Крохмаль - 1 ч.л.

Родзинки або інші сухофрукти (можна ще додати подрібнені горіхи та цедру лимона)

Приготування тіста. Вершкове масло розтопити й охолодити. Борошно просіяти і з'єднати з розпушувачем. Яйце злегка збити виделкою або вінчиком.

До розтопленого масла додати цукор, ванільний цукор і перемішати. Всипати какао й добре розмішати, щоб не було грудок.

Додати в масляну суміш злегка збите яйце і перемішати вінчиком або виделкою. Поступово всипати борошно з розпушувачем і замісити тісто.

Як приготувати смачну випічку - пиріг з сирною начинкою / фото botanichka.ru

Відокремити від тіста третину й прибрати у морозилку. Решта тіста розкачати і викласти у форму для випікання.

Приготування сирної начинки. Родзинки (або інші сухофрукти) вимити й обсушити (якщо додавати чорнослив або курагу, то їх слід порізати).

Розтопити вершкове масло. Яєчні білки акуратно відокремити від жовтків і покласти в холодильник. Жовтки розмішати виделкою.

Сир викласти у миску і розім'яти виделкою. Додати до нього цукор та ванільний цукор, добре перемішати. Влити вершкове масло і ще раз перемішати. Додати жовтки, перемішати. Всипати крохмаль та знову добре все перемішати.

Вкинути родзинки (або інші сухофрукти). Перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися.

Охолоджені яєчні білки збити міксером у міцну піну. Додати в сирну масу збиті білки й акуратно перемішати. Викласти начинку на тісто та рівно розподілити по поверхні.

На великій тертці натерти заморожене тісто й посипати ним сирну начинку. Відправити пиріг у попередньо розігріту до 180°C духовку й випікати близько 30 хвилин.

Сирні пончики з корицею

  • Борошно - 220-240 г
  • Сир - 250 г (9% жирність)
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 80 г
  • Кориця - 1 ч.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Сіль - дрібка
  • Олія - 400 мл (для смаження)
  • Цукрова пудра - за смаком (для подачі)

Сир ретельно розім’яти з цукром, додати яйця, корицю та сіль. Усе добре перемішати.

Борошно змішати з розпушувачем і просіяти, поступово ввести у сирну масу та замісити м'яке тісто.

Рецепт випічки з сиром - сирні пончики / фото ua.depositphotos.com

Чайною ложкою відщипувати тісто й сформувати пончики розміром з волоський горіх.

У невеликому казанку або сотейнику розігріти олію та акуратно занурювати пончики (вони мають плавати в ній). Смажити до готовності й рум'яності з усіх боків.

Готові пончики викласти на паперовий рушник, щоб позбутися надлишків жиру. Остудити, посипати цукровою пудрою й подавати до столу.

Рулет з сирного тіста з шинкою

Для тіста

  • Борошно - 140 г + для посипання столу
  • Сир - 75 г
  • Молоко - 3 ст.л.
  • Олія - 3 ст.л.
  • Сіль - дрібка
  • Розпушувач - 8 г

Для начинки

  • Вершковий сир (наприклад Філадельфія) - 125 г
  • Молоко - 2 ст.л.
  • Шинка - 100 г
  • Перець
  • Зелень
  • Тертий сир (за бажанням)

Змішати сир, молоко, олію та сіль. Борошно змішати з розпушувачем, половину всипати в сирну масу і перемішати. Додати решту борошна й вимісити добре тісто. Розкачати тісто в пласт приблизно 25 на 30 см.

Читайте такожНайсмачніший гарбузовий пиріг: як приготувати ніжно-ароматну випічкуЗелень дрібно порубати. Сир змішати з молоком, додати зелень, поперчити і все добре перемішати. Викласти на сирну масу тісто і розмазати, залишаючи приблизно 1,5 см від країв порожніми. Зверху викласти шинку, а поверх за бажанням посипати тертим сиром.

Скрутити рулет. Покласти швом униз на деко, застелене пекарським папером. Зверху змастити молоком. Можна також посипати кунжутом.

Відправити рулет у заздалегідь розігріту духовку й випікати за температури 175°C орієнтовно 40-45 хвилин. Спечений рулет остудити на решітці, після чого можна нарізати шматочками й смакувати ним.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: