Що незвичайного приготувати з гарбуза - публікуємо смачні ідеї.
Страви з гарбуза обов'язково варто приготувати восени, поки триває сезон гарбуза. Залежно від рецепту гарбуз може грати різними смаками, а також є прекрасною основою для десертів. Зібрали 3 смачних і оригінальних рецепта, в основі яких - пряний сонячний гарбуз.
Гарбуз і часник натерти на дрібній тертці. Якщо хочете отримати більш виражений смак гарбуза - візьміть 500 г м'якоті. Фарш змішати з гарбузом, яйцем, панірувальними сухарями і часником. Вимісити фарш, посолити і поперчити, сформувати котлети.
Котлети з фаршем і гарбузом можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Якщо запікаєте котлети, то викладіть їх на деко з пергаментом і поставте в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Перед смаженням на сковороді обваляйте котлети в борошні і смажте по 7-10 хвилин з кожного боку.
Гарбуз довільно нарізати і відварити до м'якості (15-20 хвилин). Розім'яти гарбуз в пюре. Змішати сир з яйцями і цукром. Потім додати гарбузове пюре і ванільний цукор. Перемішати масу до однорідності. Додати дрібно нарізаний банан і просіяти борошно. Ще раз перемішати. Розкласти тісто по силіконовим формам. Випікати кекси 30 хвилин при 180 градусах.
Цибулю і часник дрібно порубати, моркву нарізати кружечками, а гарбуз - невеликими кубиками. Імбир натерти на дрібній тертці. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію. Обсмажити до рум'яності цибулю, часник, моркву і імбир.
Додати в сковороду гарбуз, томатну пасту, каррі і шматочки курки. Смажити ще пару хвилин. Потім додати нарізані томати, сіль, перець і гарячий бульйон. Готувати 15 хвилин. Потім всипати рис і готувати суп до готовності рису (приблизно 20 хвилин). Якщо хочете більш рідкий суп - візьміть менше рису. Перед подачею посипати рис рубаною кінзою.
Вам також може бути цікаво: