Чебурек готується з баранячого фаршу.
Кримськотатарська страва чебурек дуже полюбилася багатьом українцям за свою ситність, багатий аромат і хрустке тісто. Своїм рецептом чебурека поділився відомий одеський ресторатор Савва Лібкін, власник ресторанів "Тавернетта", "Дача" і мережі кафе "Компот". Він також розповів, як правильно їсти чебуреки: "Правильно їсти чебурек – велике мистецтво. Потрібно тримати чебурек вертикально, так, щоб сік залишався всередині, і з кожним укусом відпивати трохи". Повне відео з приготуванням дивіться по посиланню.
Для фаршу:
Для тіста:
Для фаршу з ніжки ягняти ретельно очищаємо м'якоть від жилок і плівок. Виходить приблизно 600 г м'яса. М'ясо порубати сокиркою до стану фаршу. Окремо нарізаємо дрібними кубиками трохи курдючного або внутрішнього баранячого жиру. Ріпчасту цибулю натерти на тертці. Змішати сало і м'ясо з цибулею, долити трохи холодної води, посолити і поперчити. Інші спеції додавати не потрібно. Готовий фарш кладемо в нульову камеру холодильника на 30-40 хвилин, поки займаємося тістом.
Читайте такожХрусткі рибні палички-простий рецепт ніжної риби в паніровці
На половину кола рівним шаром розподіляємо 70 г фаршу, відступивши 1 см від краю. Накриваємо фарш другою половинкою тіста і ретельно і акуратно притискаємо краї. На сковороді розігріти рафіновану соняшникову олію до температури приблизно 120 °C. Обсмажуємо чебуреки на середньому вогні до золотистого кольору і подаємо з кінзою.
Вам також може бути цікаво: