Рецепт рибних паличок / фото ua.depositphotos.com

Рибні палички - відома страва фастфуду, яку продають у формі напівфабрикатів. Однак приготувати їх вдома дуже просто. Золотисті рибні палички дуже сподобаються дітям, які не люблять рибу в звичайному вигляді. Для їх приготування вам знадобиться філе білої риби (хек, минтай, тиляпія, тріска, палтус) без кісточок і панірувальні сухарі. До страви добре підходить часниковий соус та соус тартар.

Рибні палички на сковороді в маслі

Рибні палички з хека / фото ua.depositphotos.com
  • Філе білої риби без кісток - 500 г.
  • Білий хліб - 150 г.
  • Молоко - 50 мл.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Солі.
  • Зелень за смаком.
  • Сухарі панірувальні - 200 г.

Уважно оглянути філе, щоб в ньому не було кісточок. Хліб замочити в холодному молоці. Не віджимаючи хліб перемолоти його з рибою занурювальним блендером. Додати в фарш яйце, дрібно порізаний кріп, сіль, перець, добре перемішати. З фаршу зліпити однакові палички, рівномірно обваляти в панірувальних сухарях. На сковороді розігріти соняшникову олію і смажити палички з двох сторін до золотистого кольору під закритою кришкою.

Рибні палички в духовці з минтая

Рибні палички в духовці / фото ua.depositphotos.com
  • Філе минтая - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 1.5 склянки.
  • Борошно - 150 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Жовток - 1 шт.
  • Сіль і перець за смаком.

Філе минтая подрібнити в м'ясорубці. Рибний фарш посолити і поперчити, додати до нього пару ложок панірувальних сухарів і жовток. Вимісити фарш руками до однорідності. Сформувати однакові рибні палички. Кожну паличку обваляти в борошні, потім у збитому яйці і в сухарях. Потім ще раз занурити в яйце і в сухарі. Викласти палички на застелене пергаментом деко і випікати 20 хвилин при 180 градусах. 

Відео дня

Читайте також інші рецепти: