Така свинина – це завжди ароматно й неймовірно апетитно!
Зі свинячих реберець готують чимало смачних страв. Найчастіше їх запікають у духовці, смажать на сковороді та на грилі, відварюють, коптять тощо.
Яблуко очистити від шкірки і серцевини, а потім нарізати його досить великими кубиками. Відправити його в мікрохвильовку на 6-10 хвилин, потім розім'яти виделкою до стану пюре. Або можна запекти в духовці до готовності й натерти на дрібній тертці.
Читайте такожАпетитні вареники з капустою: як приготувати ситну страву
Помістити помиті, обсушені свинячі реберця у маринад. Добре перемішати, щоб усі реберця були покриті маринадом. Залишити маринуватися щонайменше на годину.
Викласти реберця у форму для запікання, полити маринадом та накрити харчовою фольгою. Відправити у духовку й запікати 1 годину за температури 180-200°С. Потім слід зняти фольгу, ввімкнути конвекцію і запікати ще 30 хвилин до рум'яної скоринки. При цьому періодично треба поливати ребра соком, що виділився.
Свинячі реберця розрізати по одному. Цибулю і часник нарізати великими шматочками, корінь петрушки розрізати на декілька частин.
Воду довести до кипіння у великій каструлі. Додати сіль, цукор, перець, чебрець, корінь петрушки, цибулю і часник. Покласти реберця й довести воду до кипіння на сильному вогні.
Зняти каструлю з вогню, додати нарізану зелень, накрити кришкою та залишити на годину маринуватися за кімнатної температури.
Заздалегідь розпалити мангал. Покласти на нього решітку, злегка змастити її ганчірочкою, змоченою в олії, щоб потім легше було очистити.
Дістати реберця з маринаду, обсушити на рушник й обсмажувати на решітці з усіх боків 20-25 хвилин, до рум'яності. Наприкінці можна трішки збризнути соком лайма.
Зі свинячих реберець можна обрізати зайвий жирок. У сковороду налити олію й викласти обсмажувати реберця.
Обсмажувати ребра з кожного боку до рум'яності. Посолити та поперчити.
Капусту білокачанну нарізати невеликими шматочками, а броколі розібрати на суцвіття. Цибулю порей нарізати кільцями. Все скласти у каструлю й залити водою.
Обсмажені реберця викласти поверх капусти.
Закрити каструлю кришкою і тушкувати впродовж 30-40 хвилин.