Шаурму вперше почали робити на Близькому Сході, але це блюдо з легкістю перекочувало в раціон українців.
Вважається, що шаурма - це близькосхідне блюдо, яке робиться з м'яса, смаженого на рожні. В якості альтернативи м'ясу іноді використовується фалафель, а замість лаваша інгредієнти можна загорнути в піту. УНІАН розповість, як зробити таке блюдо самостійно.
Раніше ми говорили про те, як приготувати хрусткі чебуреки.
Враховуйте, що свинину і курку потрібно попередньо замаринувати зручним для вас способом.
Для приготування вам знадобляться:
Змішати в глибокій ємності сметану і майонез, додати подрібнений часник, перець і сіль, перемішати і відставити в сторону. Мариновану свинину і курку нанизати на шпажки, викласти на решітку і запікати в духовці 40 хвилин при 180°C (до готовності).
Картоплю очистити, нарізати часточками, обсмажити до готовності, посипавши чорним перцем. Решту овочів нарізати кубиками, перемішати, заправити олією і сіллю. Зняти м'ясо зі шпаг, нарізати смужками. Розстелити на столі лаваш, змастити його соусом, зверху викласти порцію картоплі. Далі - шар м'яса і овочів, змастити соусом. Згорнути лаваш конвертиком і загорнути повністю так, щоб він не порвався. Чисту сковороду змастити олією, поставити на плиту, викласти шаурму. Обсмажити з двох сторін по 1-2 хвилини до готовності.
Для приготування вам знадобляться:
Куряче філе промити, нарізати смужками. Викласти в миску, посипати сіллю, сушеним часником, паприкою меленою, приправою для курки, кайенським перцем і чорним меленим перцем. Полити рослинною олією, перемішати, залишити маринуватися на 1-1.5 години. В іншій ємності змішати майонез і сметану, додати до них подрібнену зелень і часник.
Капусту промити, нашаткувати, огірки нарізати слайсами, помідори - кружечками, сир натерти на тертці. На сковороді, змащеній олією, обсмажити шматочки курки з двох сторін до готовності. Готове м'ясо загорнути у фольгу і залишити на 5-10 хвилин. По закінчення цього часу нарізати курку дрібними шматочками.
Розгорнути лист лаваша, змастити його соусом. Зверху викласти шари по черзі - м'ясо, капуста, огірки, помідори, корейська морква і сир. Загорнути шаурму в рулет, обсмажити на сухій сковороді з двох сторін до золотистого кольору.