Як зробити так, щоб домашня кабачкова ікра вийшла не гірше за магазинну - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Кабачкова ікра - ласощі, знайомі багатьом з нас з дитинства. Купуючи в магазині баночку улюбленої закуски, багато хто намагається повторити рецепт вдома, але виходить далеко не у всіх. УНІАН знайшов кращий рецепт кабачкової ікри, який допоможе вам відправитися в країну ностальгії, а також ми пропонуємо ще два варіанти приготування цієї закуски.
Раніше ми говорили про те, як заготовити мариновані кабачки на зиму.
Моркву натерти, обсмажити на олії, а потім додати цибулю, нарізану кубиками, і помідори без шкірки. На олії, що залишилася, окремо обсмажити кабачки. Викласти всі інгредієнти в каструлю, додати очищені від шкірки і насіння яблука, нарізані кубиками. Тушкувати блюдо 30 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати подрібнений часник, сіль, перець і готувати ще півгодини. В кінці збити ікру блендером, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
Моркву і цибулю очистити, моркву натерти на крупній тертці, а цибулю нарізати кубиками. Обсмажити овочі на сковороді до золотистого кольору, потім на цьому ж маслі обсмажити кабачки, нарізані в довільній формі. Потім всі овочі викласти в каструлю, залити водою і тушкувати під кришкою 1 годину. Періодично необхідно доливати воду, щоб інгредієнти майбутніх ласощів не пригорали. За 15 хвилин до готовності потрібно додати подрібнений часник, томатну пасту, спеції і перемішати, а потім подрібнити овочі блендером.
Якщо ви хочете зробити таку ж заготовку на зиму, то додатково потрібно влити в кабачкову ікру 1 ст.л оцту і проварити її під кришкою 10 хвилин після закипання, а потім розкласти по стерилізованим банкам.
Кабачки і цибулю нарізати великими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Викласти овочі в каструлю, додати майонез, томатну пасту, рослинне масло і перемішати. Поставити на вогонь, довести до кипіння, а потім варити 1.5-2 години під кришкою, регулярно помішуючи. Додати сіль, цукор, перець і лавровий лист і, помішуючи, тушкувати ікру ще годину. Після закінчення процесу дістати з ікри лавровий лист, інакше блюдо буде гірчити. У такому вигляді ікру можна розкладати по стерилізованим банкам.