Кабачки на зиму - незвичайні рецепти / depositphotos.com

Кабачок - сезонний овоч, який починають висаджувати навесні, а консервувати - в червні. УНІАН склав календар консервації по місяцях, згідно з яким, в кінці червня вже можна активно робити заготовки з кабачків на зиму.

Раніше ми говорили про те, в чому користь і шкода кабачків для організму, а також радили, що приготувати з кабачків на вечерю. Сьогодні розповімо, як зробити кабачки кружечками на зиму.

Мариновані кабачки як гриби

  • Кабачки - 1,5 кг
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Перець гострий свіжий - 1 шт.
  • Зелень кропу - 0,25 пучка
  • Зелень петрушки - 0,25 пучка
  • Олія рослинна - 120 мл
  • Оцет столовий 9% - 120 мл
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.

Кабачки очистити, промити, нарізати кубиками. Викласти в глибоку ємність, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, цукор, масло і перемішати. Туди ж викласти подрібнену зелень і гострий перець, нарізаний кружечками. Перемішати і залишити на 3 години.

Відео дня

Заповнити підготовлені банки кабачками, накрити кришками, але не закручувати. Простерилізувати 10 хвилин, закатати кришки і перевернути, залишивши під рушником.

Мариновані хрусткі кабачки на зиму

  • Кабачки - 3 кг
  • Вода - 2 л
  • Цукор - 1 склянка (200 г)
  • Сіль - 3 ст. л. з гіркою
  • Оцет столовий 9% - 250 мл
  • Кріп (парасольки) - 4 шт.
  • Листя хрону - 2 шт.
  • Часник - 16 зубчиків
  • Чорний перець горошком - 1 ч. л.
  • Запашний перець горошком - 8 шт.
  • Лавровий лист - 6 шт.

Кабачки вимити, очистити, нарізати кружечками завтовшки приблизно 1 см. У великій каструлі закип'ятити 2 л води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист. Занурити кабачки в готовий маринад, довести до кипіння і варити 5 хвилин, іноді помішуючи. 

У стерильні банки викласти часник, парасольки кропу і кабачки. У маринад, що залишився, додати оцет, довести до кипіння і залити їм банки. Закатати кришками, перевернути і накрити рушником.

Мариновані кабачки по-корейськи

  • Кабачки - 1,5 кг
  • Морква - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 250 г
  • Оцет 9 % - 120 мл
  • Олія рослинна - 100 мл
  • Цукор-140 г
  • Часник-50-60 г
  • Сіль - 1 ст. л
  • Коріандр (насіння) - 5 г
  • Мускатний горіх мелений - 0.5 ч. л
  • Перець червоний мелений - щіпка
  • Перець чорний мелений - щіпка

Часник очистити, пропустити через прес, цибулю очистити і нарізати кільцями. Кабачки промити, обсушити, натерти на тертці для моркви по-корейськи. Так само вчинити з морквою. Насіння коріандру подрібнити, в глибокій мисці з'єднати їх з мускатним горіхом, червоним і чорним меленим перцем, рослинним маслом, оцтом, сіллю і цукром. Ретельно перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися.

У ємність з маринадом викласти цибулю, часник і кабачки. Перемішати, накрити миску рушником і залишити на 3 години. По закінченні цього часу розкласти закуску по стерилізованим банкам, закрити кришками, перевернути і накрити рушником.

Тещин язик з кабачків кружечками

  • Кабачки - 3 кг
  • Помідори - 3 кг
  • Перець солодкий - 5 шт.
  • Часник - 4 зубки
  • Перець гострий свіжий - 1-2 шт.
  • Масло рослинне - 250 мл
  • Оцет 6% або 9% - близько 100 мл (за смаком)
  • Цукор - 6-8 ч. л
  • Сіль - 5-6 ч. л

Помідори вимити, нарізати на кілька частин, так само вчинити з солодким перцем. Потім помідори і перець подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку. Кабачки очистити, нарізати слайсами, часник подрібнити, гострий перець - теж, попередньо позбувшись від насіння.

Масу з помідорів і солодкого перцю вилити в сотейник, довести до кипіння, в киплячу масу викласти кабачки. Додати масло, сіль, цукор і варити 30 хвилин. Викласти подрібнений часник і гострий перець в ємність, варити ще 5 хвилин. Зняти з вогню, залити масу в стерилізовані банки і закатати кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: