УНІАН зібрав три смачні рецепти, які можна приготувати з вчорашньої рисової каші.
Рисова каша дуже смачна і ароматна в свіжому вигляді, але вже на наступний день злипається в однорідну неапетитну масу. Кулінарні умільці придумали кілька способів "оживити" вчорашній рис. Називаємо три смачних рецепта із залишків рисової каші, щоб не викидати крупу.
У холодну кашу вбити яйце і розмішати. Яблуко очистити від шкірки і насіння, натерти на дрібній тертці і додати в кашу. Всипати в рисову кашу також борошно, ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі. Якщо каша несолодка - додати 2 столові ложки цукру.
На сковороді розігріти соняшникову олію. З тіста сформувати оладки руками або викласти на сковороду ложкою. Смажити з одного боку на сильному вогні 3-4 хвилини, потім перевернути оладки і зменшити вогонь. Готувати ще 2 хвилини. Подавати зі сметаною або з варенням.
Рисову кашу злегка підігріти і влити в неї молоко. Якщо каша молочна, то молоко додавати не потрібно. Додати цукор, якщо каша несолодка. Вмішати в теплу кашу вершкове масло і два яйця. Додати корицю і ванільний цукор. За бажанням можна вмішати в кашу будь-які ягоди, шматочки яблук або родзинки.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Посипати стінки і дно манкою. Викласти рисову кашу в форму і рівномірно розподілити. Поставте в розігріту духовку до 180º і запікайте 25 хвилин.
Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажити на гарячій сковороді з ложкою олії. Вмішати цибулю в холодну рисову кашу. Подрібнити зубчик часнику і додати в рис. Вбити яйця, додати борошно, сіль і спеції. Перемішати масу до однорідності.
Мокрими руками сформуйте рисові котлети і паніруйте в панірувальних сухарях або в манній крупі. Обсмажте котлети на гарячій сковороді з олією по 3 хвилини з кожного боку.