Фаршировані кабачки чудово підійдуть на обід і вечерю.
В Україні вже на повну триває сезон кабачків. Їх смажать, консервують і запікають.
Сьогодні розглянемо, як приготувати фаршировані кабачки на сковорідці, в мультиварці та духовці.
Кабачки фаршировані фаршем можна вважати повноцінним обідом або вечерею для всієї родини. Це ситна, але водночас легка для шлунка страва. Для її приготування беремо:
Рис відварюємо і залишаємо остигати. Цибулину потрібно дрібно нарізати, а морквину - натерти. Обсмажуємо їх на сковорідці, приправляємо спеціями і додаємо туди шматочки помідора та рубану зелень. Тушкуємо близько трьох хвилин.
Фарш змішуємо з рисом, приправляємо. З кабачка зчищаємо шкірку і ложкою акуратно прибираємо м'якоть. Заповнюємо його фаршем.
Обсмажуємо кабачок у сотейнику, додаємо туди морквяно-цибулеву засмажку, вливаємо воду, накриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні до м'якості. Час від часу його потрібно перевертати, щоб він приготувався з усіх боків.
Також варто приготувати кабачки, фаршировані м'ясом і рисом, у мультиварці, якщо вона у вас є. Для ситного обіду на всю сім'ю беремо:
Цибулину ріжемо кубиком, а моркву - натираємо. Вливаємо в чашу мультиварки олію і готуємо їх 10 хвилин на режимі "Смаження".
У цей час дрібним кубиком ріжемо сир і додаємо до овочів. Туди ж додаємо вершкове масло, рис, рубану зелень, гострий перець і приправляємо. Перекладаємо начинку в миску, а чашу протираємо серветками.
Кабачки ріжемо на три частини. З них можна сформувати човники або ж прибрати м'якоть, щоб вийшли бочоночки з дном. Фаршируємо їх начинкою і викладаємо в мультиварку. Наливаємо воду, вмикаємо режим "Запікання" і готуємо 25 хвилин із закритою кришкою.
У духовці кабачки фаршировані готувати найпростіше. До того ж це найдієтичніший варіант. Для приготування беремо:
Кабачки нарізаємо на кружальця і ложкою прибираємо з них м'якоть. Фарш змішуємо з цибулею, часником і спеціями.
Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо олією. Кладемо туди кабачки і фаршируємо їх, зверху посипаємо сиром. Запікаємо близько 40 хвилин за 180 градусів.