Така каша буде дуже апетитною й ароматною, наприклад, із м’ясом або грибами.
Перловка – дуже поживна і корисна крупа, на основі якої можна готувати чимало страв. Як правило, перловку попередньо замочують, завдяки чому вона швидше готується.
Обов'язково потрібно добре промити зерно, бажано у великій кількості проточної води. Заливши перлову крупу, слід залишити її на 2-3 години, а краще – на ніч. Потім треба злити воду та ще раз промити зерна.
Варять її з розрахунку – 1 стакан крупи на 3 склянки води.
Перлову крупу ретельно промити холодною водою до повної її прозорості. Залити чистою водою й залишити крупу у воді хоча б на півгодини.
Читайте такожСмачний та ситний бігос: як приготувати неймовірну страву
Цибулю та моркву нарізати дрібно.
В олії обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору.
Коли крупа буде готова до половини (вона розкушується, але залишається все ще дуже щільною), додати її до обсмажених овочів разом із водою. Перемішати.
Варити під кришкою до м'якості крупи та википання рідини, не забуваючи помішувати. У процесі посипати перцем та спеціями.
Печериці помити, очистити та нарізати пластинками. Цибулю очистити й нарізати дрібними кубиками.
У глибокій сковороді розігріти олію, додати цибулю та обсмажити до рум'яного кольору. Потім додати гриби, смажити все разом близько 10 хвилин.
Перлову крупу висипати у дрібне сито і ретельно промити декілька разів.
Промиту перловку додати до грибів, перемішати й залити водою або бульйоном. Посолити та поперчити. Довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшити вогонь і томити під кришкою, поки крупа не стане м'якою, за потреби доливаючи воду. На приготування знадобиться 45-60 хвилин.
Наприкінці приготування можна додати зелень.
Перлову крупу промити, залити в каструлі двома склянками води та покласти на вогонь. Щойно закипить, зменшити вогонь і варити до повного випаровування води, не накриваючи кришкою.
Читайте такожПоживна кукурудзяна каша: рецепти смачної та ситної страви
Моркву та цибулю очистити, нарізати невеликими кубиками. Додати їх до м'яса, коли воно почне рум’яніти, посолити й додати спеції, перемішати. Смажити свинину ще 5 хвилин, зменшивши вогонь до середнього.
У горщик спочатку викласти смажене з цибулею та морквою м'ясо. Зверху викласти відварену перлову крупу.
Столову ложку томатної пасти розвести в трьох склянках води та залити нею кашу.
Горщик накрити кришкою, відправити у духовку готувати за температури 200°С упродовж години.
За годину дістати горщик з духовки, перемішати кашу, знову накрити кришкою й повернути в духовку ще на 20 хвилин.