Запасливі українці з початку літа і до листопада роблять заготовки на зиму з домашніх овочів і фруктів. Під час війни робити такі припаси особливо важливо. Щоб консервація була смачною і корисною, готувати її краще з сезонних продуктів. УНІАН підкаже, що можна заготовити на зиму у вересні.
Раніше ми розповідали, що закривати на зиму влітку. Деякі літні овочі та фрукти можна закрити і у вересні.
Що заготовити на зиму у вересні: список сезонних продуктів
- У вересні в садах дозрівають яблука. Для тривалого зберігання такі ранні фрукти не підходять, зате консервація з них виходить прекрасна. Можна заготовляти яблучне повидло, компоти і сік.
- У городі збирають останні плоди літніх овочів. Можна закривати салати і овочеве асорті на зиму.
- Дозрівають дині та кавуни - у вересні вони солодкі і соковиті. З дині готують джеми і варення, а кавун на зиму може бути як солодким, так і солоним.
- Як і в серпні, продовжують закривати кабачки шматочками або цілі. Також у вересні заготовлюється смачна кабачкова ікра і незвичайний десерт - варення з кабачків.
-
Баклажан - ще один сезонний овоч вересня. Його можна законсервувати шматочками або приготувати пікантні закуски з баклажана на зиму.
- У перший місяць осені українські ліси рясніють грибами. Закривати гриби на зиму рекомендується лише досвідченим грибникам, інакше можете випадково заготовити отруйні гриби.
- На початку осені заготовляють консервацію з солодкого і гострого перцю. Рекомендуємо приготувати смачне лечо на зиму.
-
Квасолю збирають на городах на початку осені. Любителі бобових можуть заготовити квасолю в томаті на зиму.
- У вересні збирають урожай буряку. З цього овоча готується домашня заправка для борщу на зиму.
- З середини вересня дозріває обліпиха - дуже корисна і смачна ягода. З неї готують варення, компоти і джеми.
- Ще одна сезонна ягода вересня - калина. На смак заготовки з калини досить терпкі і з легкою гірчинкою, зате дуже корисні.
Вас також можуть зацікавити новини: