На Покрову Пресвятої Богородиці прийнято готувати традиційні страви.
Господині на церковне свято Покрова здавна готували безліч страв. На святковому столі обов'язково повинен бути присутнім Покровський коровай - головний символ торжества.
Віруючі християни здавна готували на Покров Пресвятої Богородиці капусняк або борщ, холодець, вареники, домашні ковбаси.
Для тіста:
Для начинки:
Читайте такожЯк смачно приготувати баклажани на вечерю: перелік простих і смачних страв
Тісто розділити на 2 частини. Одну частину розкатати, викласти у форму для запікання, сформувавши бортики. Викласти начинку, використовувати другу частину для прикраси. Найбільш популярний спосіб - нарізати тісто смужками і викласти хрест-навхрест. Помазати коровай збитим яєчним білком, дати пирогу постояти 10-15 хвилин. Випікати 30-40 при температурі 180°C.
Для опари:
Для тесту:
Для начинки:
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Моркву натерти на тертці, додати до цибулі, обсмажувати ще 2 хвилини. Капусту нашаткувати, посолити, поперчити, додати до цибулі і моркви, тушкувати до готовності.
Читайте такожНайсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецепти
Тісто розділити на дві частини і залишити на півгодини. Посипати борошном поверхню, розкачати тісто. Викласти на нижню частину начинку, зверху покласти другий пласт тіста і защепити края. Пиріг змастити молоком і запікати в духовці 30 хвилин при температурі 200°C.
Червону цибулю нарізати півкільцями, замаринувати у винному оцті, додати цукор, сіль і перець, залишити на дві години. Всі інші інгредієнти нарізати півкільцями, кільцями або кубиками - за бажанням. На велике блюдо викласти начинку шарами: капуста, перець, яблуко, селера, порей, мариновану цибулю. Зверху посипати подрібненою петрушкою і кропом.
Полити лимонним соком і оливковою олією, посолити, поперчити, залишити на 30 хвилин, щоб салат просочився.
Вас також може зацікавити: