Ліниві вареники рецепт / фото ua.depositphotos.com

Багато любителів вареників не готують цю страву вдома, оскільки не встигають замісити і розкатати тісто, а потім защипнути кожен вареник. Якщо ви не вмієте або боїтеся працювати з тістом – спробуйте приготувати ліниві вареники. У такому рецепті начинка замішується прямо в тісто і вариться разом з ним. Така страва виходить дуже ніжною і повітряною.

Солодкі ліниві вареники подають з варенням, ягодами, джемом або згущеним молоком, а солоні можна присипати м'ясом, шкварками або смаженою цибулею.

Ліниві вареники з сиром

  • Сир – 400 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

У сир розбити яйця, додати сіль і цукор, перемішати до однорідності. Вмішувати борошно по одній ложці. Чим вологіший сир, тим більше борошна знадобиться. Замісити еластичне тісто. Робочу поверхню присипати борошном і розкатати довгі ковбаски з тіста.

Нарізати ковбаску навскоси на однакові шматочки у формі ромбів. У каструлі довести до кипіння воду і посолити. Вкинути вареники в киплячу воду і варити 3-5 хвилин. Під час варіння перемішати кілька разів, щоб вони не злиплися.

Рецепт лінивих вареників з картоплею / фото ua.depositphotos.com

Ліниві вареники з картоплею

  • Картопля – 700 г.
  • Борошно – 140 г.
  • Вершкове масло – 50 г.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком.
  • Сіль за смаком.

Картоплю зварити і потовкти в пюре. Додати в пюре шматочок масла. Солити не потрібно. Вбити в пюре яйця, додати сіль і перець. Поступово всипати борошно і вмішувати в тісто, поки воно не стане еластичним. На посипаній борошном поверхні скачати з тіста довгі ковбаски і нарізати на однакові шматочки.

Вареники покласти в киплячу воду і варити 3-4 хвилини, помішуючи їх ложкою. Подавати зі сметаною або смаженою цибулею.

Ліниві вареники: рецепт з відео

Вам також може бути цікаво: