
Багато любителів вареників не готують цю страву вдома, оскільки не встигають замісити і розкатати тісто, а потім защипнути кожен вареник. Якщо ви не вмієте або боїтеся працювати з тістом – спробуйте приготувати ліниві вареники. У такому рецепті начинка замішується прямо в тісто і вариться разом з ним. Така страва виходить дуже ніжною і повітряною.
Солодкі ліниві вареники подають з варенням, ягодами, джемом або згущеним молоком, а солоні можна присипати м'ясом, шкварками або смаженою цибулею.
Ліниві вареники з сиром
- Сир – 400 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Борошно – 6 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
У сир розбити яйця, додати сіль і цукор, перемішати до однорідності. Вмішувати борошно по одній ложці. Чим вологіший сир, тим більше борошна знадобиться. Замісити еластичне тісто. Робочу поверхню присипати борошном і розкатати довгі ковбаски з тіста.
Нарізати ковбаску навскоси на однакові шматочки у формі ромбів. У каструлі довести до кипіння воду і посолити. Вкинути вареники в киплячу воду і варити 3-5 хвилин. Під час варіння перемішати кілька разів, щоб вони не злиплися.

Ліниві вареники з картоплею
- Картопля – 700 г.
- Борошно – 140 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком.
- Сіль за смаком.
Картоплю зварити і потовкти в пюре. Додати в пюре шматочок масла. Солити не потрібно. Вбити в пюре яйця, додати сіль і перець. Поступово всипати борошно і вмішувати в тісто, поки воно не стане еластичним. На посипаній борошном поверхні скачати з тіста довгі ковбаски і нарізати на однакові шматочки.
Вареники покласти в киплячу воду і варити 3-4 хвилини, помішуючи їх ложкою. Подавати зі сметаною або смаженою цибулею.
Ліниві вареники: рецепт з відео
Вам також може бути цікаво: