УНІАН підкаже дієві способи врятувати пересолену страву без шкоди для її смаку.
Кожен кулінар бодай раз у житті пересолював страву. Надлишок солі в їжі не тільки псує її смак, але ще й дуже шкідливий для нирок. Виправити пересолену їжу в деяких випадках можливо, тому не поспішайте викидати страву.
В іншому матеріалі ми розповідали, чому вибухають банки з огірками і чи можна їсти таку консервацію.
Найпростіший спосіб "врятувати" суп – долити води. Однак це може зіпсувати густоту супу. Ще один варіант - злити частину бульйону і долити в каструлю несолоний бульйон або воду. Ще один диво-засіб - яєчний білок. Вбийте його в суп і розмішайте, а потім дістаньте шумівкою. З білком вбереться частина солі.
У пересолений суп можна додати рис - він добре вбирає сіль. Рис загорнути в марлю і опустити в каструлю на 15 хвилин. Потім марлю з крупою можна вийняти. Таким способом ви не тільки виправите смак супу, але і приготуєте гарнір.
Читайте такожМариновані помідори на зиму: рецепти заготівок з консервацією і без неї
Ще один спосіб трохи підкоригувати смак страви - додати в неї несолоні обсмажені овочі, гриби або м'ясо. Добре вбирають сіль морква і картопля.
Нейтралізувати пересіл допоможе кислота або цукор. Якщо дозволяє рецептура, в пересолену страву можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для виправлення страви - приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Молоко і молочні продукти добре збалансують смак занадто солоної страви. Таку їжу можна протушкувати в сметані або вершках, якщо це доречно в страві. Добре вбирає сіль петрушка, шпинат і інша зелень. Надлишок солі можна увібрати нарізаною картоплею, а потім прибрати картоплю зі страви.