Ватрушки з сиром - це дуже смачна і повітряна домашня здоба.
Пишні і повітряні домашні ватрушки - ідеальна здоба до чаю. Цей десерт під силу приготувати навіть таким кулінарам, які рідко працюють з випічкою. У начинку крім сиру також можна покласти фрукти, ягоди, варення або повидло. УНІАН розповість, як приготувати ідеальні ватрушки на дріжджовому тесті і без дріжджів.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури. Нагрійте 50 мл молока і розчиніть дріжджі з цукром. Додайте столову ложку борошна. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Для приготування тіста змішайте у великій мисці яйце, сіль і розм'якшене масло. Змішайте до однорідності. Влийте дріжджову суміш. Всипте в миску розпушувач і борошно. Перемішайте тісто спочатку виделкою, а потім руками. Готове тісто прибрати в тепле місце на годину.
У сир вбити яйце, додати звичайний і ванільний цукор. Перебити суміш блендером. Всипати в сирну масу родзинки і перемішати до однорідності.
Дістаньте піднялося тісто і зліпити з нього однакові колобки. Руки змастіть олією, щоб тісто не прилипало. Потім посередині колобків зробіть круглі виїмки за допомогою дна склянки. Наповніть сиром і змастіть ватрушки збитим яйцем. Випікайте 20 хвилин при 180°.
Для тіста:
Для начинки:
Змішати інгредієнти для начинки: сир, яйце, цукор і цедру лимона. Перемішати до однорідності блендером або виделкою. Поставте начинку в холодильник на 10 хвилин. Для тіста перемішайте кефір, цукор і сіль, олію. Всипте борошно і соду. Перемішайте тісто виделкою, а коли воно загусне, замісіть руками.
Розділіть тісто на 5-6 однакових кульок. Перекладіть на деко з пергаментом. У центрі кожної кульки зробіть поглиблення за допомогою дна склянки або чарки. Викладіть начинку в поглиблення і запікайте ватрушки 25-30 хвилин при 180°.