Як позбутися мишей - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Миші в оселі та на ділянці - і в домі приносять чимало шкоди, починаючи від знищення рослин, псування посадкового матеріалу та перекопування землі до зараження хворобами ваших продуктів харчування. УНІАН розповість, як позбутися мишей народними засобами в житловому приміщенні або в саду.

Чому потрібно знати, як позбутися мишей

Якщо ви виявили у себе в оселі цих маленьких непроханих гостей, значить, потрібно терміново вживати заходів. Ігнорувати наявність гризунів не можна, інакше наслідки будуть дуже неприємними:

  • зіпсовані продукти;
  • блохи та інші комахи;
  • ризик розвитку інфекційних захворювань у людей і тварин;
  • перерізана маленькими зубками проводка;
  • постійний хрускіт і шурхіт, а отже, психологічний дискомфорт.

Що стосується саду, то, бігаючи по ньому, миші можуть з'їсти або погризти насіння, яке ви збиралися використовувати для посадки. Природно, після такого втручання воно вже не буде придатним. Гризуни також здатні копати землю, а разом з цим блокувати доступ корисних речовин до рослин і пошкоджувати їхнє коріння. Отже, народний або хімічний засіб від мишей необхідний кожному, хто зустрів гризунів особисто.

Відео дня

Як позбутися мишей у будинку і на дачній ділянці

Перший варіант впливу - це отрута від мишей, яку використовують практично всі шанувальники радикальних методів. Буває такий засіб від мишей різним - порошки для приготування приманок, креми, таблетки, спреї і навіть рідини, які потрібно змішувати з водою. Отруту від мишей обирають, зважаючи на фінансові можливості, масштаб проблеми та бажаний ефект - в асортименті подібних товарів можна знайти навіть швидкодіючі препарати, які миттєво вбивають навіть дуже великих і досвідчених щурів.

Ультразвук від мишей теж "працює" відмінно, адже технології не стоять на місці - багато дачників, випробувавши цей метод, хвалять його. Вам потрібно просто купити такий прилад і розмістити його там, де були помічені миші. Бажано періодично змінювати частоту, щоб гризуни не звикли до звуку. Незаперечний плюс у тому, що ультразвук від мишей - це екологічний, довговічний і безпечний для людини, а також домашніх тварин, спосіб боротьби. Єдине "але" - хом'яки, домашні щури і шиншили можуть його боятися.

Механічні та електричні пастки теж можуть бути використані як протидія мишам. Перший варіант знайомий багатьом - це пристрій із механізмом, який спрацьовує, коли гризун потрапляє всередину пастки. Другий (електричний) вважається більш гуманним - приманка всередині привертає мишу, коли та опиняється поруч із нею, спрацьовує світловий індикатор, а потім одразу гризун отримує розряд струму, від потужності якого моментально відправляється до своїх предків на небеса.

Як позбутися мишей народними засобами

Якщо ви не хочете або не можете витрачати гроші на отруту, а також купувати спеціальні пристрої, можете обійтися тим, що є у вас вдома:

  • деревна зола - залишається на лапах, має неприємний запах, тому миші не повернуться туди, де в неї "влипли";
  • гіркий перець - загорнути в папір, підпалити й обкурити приміщення, де перебували миші (частіше використовують для комор і підвалів);
  • часник - розкласти по полицях і поверхнях.

Також популярний і лавровий лист від мишей - відгуки про такий метод боротьби дуже позитивні. Усе, що потрібно - подрібнити спецію і розкидати по місцях прогулянок гризунів. Аптечні засоби від мишей краще не купувати, хіба що придбати ефірні олії полину і м'яти - гризуни не переносять ці запахи.

Додатково підкажемо, як позбутися мишей за допомогою соди - цей порошок точно знайдеться у кожної господині. Насипте в миску рівні частини цукру, борошна і соди, долийте води так, щоб вийшло тісто, скачайте з нього кілька кульок і розкладіть у потрібних місцях. Якщо миша з'їсть таке частування, то сода викличе хімічну реакцію, з'єднуючись зі шлунковим соком. Гризун не зможе виплюнути "ласощі" і загине.

Вас також можуть зацікавити новини: