УНІАН розкаже, як приготувати смачне рагу, яке точно сподобається усім.
Овочеве рагу - універсальна страва з безліччю варіацій. Найголовніше, що рецепт рагу можна змінювати за власними вподобаннями, отже кожен з нас знайде для себе ідеальне поєднання.
Раніше ми писали, як варити перловку, а зараз детально розглянемо, як приготувати овочеве рагу.
Обмежень у рецепті рагу практично немає. Ба більше, приготування рагу в сучасної господині не займає багато часу та зусиль, особливо, коли на кухні є мультиварка.
Готуємо рагу овочеве в мультиварці за рецептом українського кулінара Євгена Клопотенка. Для приготування нам знадобляться:
Очистьте овочі та поріжте кубиками однакового розміру. Моркву розріжте спочатку навпіл, а потім чвертькільцями. Викладіть овочі в чашу мультиварки. Додайте квасолю. Змішайте воду з томатною пастою та залийте цим розчином овочі у чаші. Після цього додайте масло, лаврове лисття, духмяний перець та сіль. Увімкніть режим тушкування на 1 годину, а після цього насолоджуйтеся стравою.
Декому поєднання овочів буває надто мало, тому господині готують рагу з м'ясом та на бульйоні. Процесів у цьому рецепті, звісно, більше, але смак страви вийде дуже насиченим.
Для приготування необхідні:
Поріжте кубиками м'ясо та почніть обсмажувати його на олії до рум'яної скоринки. Очистьте та поріжте моркву і цибулю, додайте до м'яса, тушкуйте 10 хв. Тим часом поріжте перець кубиками та додайте його з вичавленим часником до м'яса. Потім додайте томатну пасту та тушкуйте кілька хвилин.
Кабачок, картоплю та помідори наріжте кубиками та додайте у ємність для приготування рагу.
Додайте у ємність вміст сковорідки, додайте дві склянки води та тушкуйте 40 хв, поки усі овочі не приготуються, а соус не загусне. За 2 хвилини до готовності додайте спеції та зелень.
Рагу з кабачків готувала практично кожна господиня, а як щодо рагу з баклажанами? Цей овоч стане родзвинкою рецепту.
Складники:
Усі овочі нарізаємо кубиками та розпочинаємо поступове приготування. Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією цибулю, додаємо моркву, баклажани, болгарський перець та вичавлений часник.
Тепер візьмемося за ключовий етап приготування рагу з баклажанів. У сковорідку додаємо помідори, сіль і перець за смаком, сушений базилік, а за кілька хвилин тушкування виливаємо томатний сік. Залишаємо страву на вогні до повного приготування.