УНІАН розповість, як приготувати перловку смачно / фото ua.depositphotos.com

Перлова крупа досить поширена та популярна, вона використовується як в якості основи для гарнірів і каш, так і для приготування супів, а також рагу.

Раніше УНІАН публікував, що приготувати із залишків рисової каші і скільки варити перепелині яйця, а зараз ми розповімо, як варити перловку так, щоб порадувати домочадців.

Як правильно варити перловку - прості поради

Для початку крупу необхідно перебрати, видаливши з неї все сміття. Після цього перловку потрібно промивати під проточною водою до тих пір, поки вода з-під крупи не стане прозорою.

Відео дня

Багато замочують перловку перед варінням на кілька годин, але можна обійтися і без цього, просто потрібно більше часу на її приготування.

Важливо розуміти, що перловка при готуванні сильно збільшується, тому крупу необхідно варити у відповідній для цього посуді.

Щоб приготувати перловку в каструлі, потрібно від 40 хвилин до години. Для початку викладіть крупу в каструлю, залийте її холодною водою, поставте на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, полум'я необхідно зменшити до помірного і накрити каструлю кришкою.

Солити кашу можна як на початку, так і в середині процесу приготування.

Прості поради, як правильно варити перловку / фото ua.depositphotos.com

Як приготувати перловку в мультиварці - що важливо знати

Промиту перлову крупу викладіть в чашу мультиварки і залийте холодною водою. Готувати її потрібно в режимі "каша", "гречка", "рис" близько години, якщо перловка була попередньо замочена. Якщо ж ні - на підготовку потрібно 1,5 години.

Скільки потрібно води на 1 склянку перловки - рекомендації

На 1 склянку перлової крупи для приготування каші в каструлі або мультиварці знадобиться 3 склянки води, а ось щоб приготувати її в мікрохвильовці, вистачить і 1,5-2 склянки.

Скільки часу потрібно варити перлову крупу - перевірено досвідом

У тому випадку, якщо ви попередньо замочували перловку перед варінням, вона буде готова за хвилин 40 або 1 годину. Без замочування крупа звариться за 1-1,5 години. 

Вас також можуть зацікавити новини: