УНІАН розповість, як приготувати смачний паштет, щоб всі просили добавки.
Паштет з курячої печінки - один з найменш калорійних м'ясних паштетів. Його досить просто приготувати вдома за допомогою м'ясорубки або блендера. Спробуйте, і ви у цьому самі переконаєтеся.
Раніше УНІАН публікував простий і перевірений рецепт розсольнику з печінкою, а зараз ми розповімо, як приготувати паштет з курячої печінки, щоб всі були у захваті.
Для класичного рецепту такого паштету печінка вариться на середньому або на слабкому вогні.
Великі шматки печінки будуть готові через 40-45 хвилин, більш дрібні - через 20 хвилин.
Для отримання більш оригінальних паштетів з курячої печінки у процесі приготування до нього додаються:
Якщо ж ви хочете отримати максимально ніжний паштет, вам знадобляться вершки.
Приготований за таким рецептом паштет з курячої печінки з морквою і цибулею та з додаванням ніжних вершків виходить дуже смачним й корисним.
Інгредієнти
Для приготування паштету вам знадобиться:
Спосіб приготування
Моркву з цибулею подрібнюємо і, перемішуючи, обсмажуємо до готовності. Додаємо сіль, перець, а також коріандр - за бажанням.
Паралельно з цим гарненько промиваємо печінку і розрізаємо її на не дуже дрібні шматочки. Після чого кожен з них обвалюємо у борошні і протягом пари хвилин обсмажуємо у глибокій сковороді.
Потім печінку заливаємо вершками, солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.
Після цього чекаємо, поки печінка достатньо охолоне і пропускаємо її через м'ясорубку разом з цибулею і морквою. Паштет готовий.
Приготований вдома паштет з курячої печінки радять зберігати не більше трьох діб і тільки у холодильнику. Для продовження його терміну придатності бажано тримати паштет в щільно закритій скляній тарі і стежити, щоб не утворювалася зайва рідина.
Термін зберігання паштету з магазину вказано на упаковці. Зазвичай після відкриття контейнера його можна зберігати до п'яти днів у холодильнику, а при кімнатній температурі - лише кілька годин.