Ділимося секретами соковитих бургерів для м'ясоїдів і вегетаріанців.
В рамках святкування Всесвітнього дня гамбургера ми пропонуємо вам 4 рецепти соковитих, ароматних і ситних бургерів. Це універсальне блюдо стане прикрасою столу, як для вечері в колі сім'ї, так і для галасливих вечірок з друзями.
Фарш солимо, перчимо, ділимо на 4 частини і робимо з кожного шматочка котлету. Ставимо сковороду на середній вогонь і наливаємо масло. Обсмажуємо котлети до готовності.
Булочки розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом. Якщо у вас немає гриля, то можна скористатися духовкою. Розігріваємо її і викладаємо на решітку булочки зрізом вгору. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.
На одну половинку викладаємо котлету, потім сир, овочі та зелень. Накриваємо другою половинкою. Ту ж процедуру повторюємо з другої булочкою. Кладемо бургери на деко і обсмажуємо, поки сир не розплавиться. В середньому, це 1-2 хвилини.
В кінці знімаємо верхню половинку булочки, поливаємо бургер всередині кетчупом і майонезом. З'єднуємо булочку з бургером і подаємо блюдо до столу.
Овочі промиваємо, пекінську капусту дрібно шаткуємо, моркву і огірок ріжемо тонкими скибочками. Додаємо цукор, яблучний оцет, сіль і кмин. Перемішуємо і даємо салату настоятися 15 хвилин - овочі просочаться і стануть соковитіше.
Читайте такожРецепти святкових страв - добірка незвичайних літніх закусок
Розрізаємо булочки на дві половинки уздовж, підсушуємо в духовці. Змащуємо половинки йогуртом, викладаємо салат і філе. Додаємо сир і накриваємо другою половинкою булочки.
На сухій сковороді обсмажуємо фарш до готовності, перекладаємо його в окрему ємність. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді. Посипаємо сухим часником і перемішуємо. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо до цибулі. Тушкуємо овочі на повільному вогні 5 хвилин. Солимо і перчимо.
Заливаємо цибулю і моркву томатним соком, додаємо спеції і яблучний оцет. З'єднуємо фарш з пасеруванням і накриваємо кришкою. Додаємо вогонь трохи менше середнього і тушкуємо 20 хвилин, поки волога не випарується. В кінці можете довести до смаку за допомогою спецій.
Огірок нарізаємо смужками, булочки розрізаємо навпіл, не доходячи до краю кілька сантиметрів. Притискаючи м'якуш, викладаємо фарш. Подаємо з огірками і зеленню.
Квасолю промиваємо, викладаємо в миску і розминаємо до стану пюре. Розігріваємо сковороду, на маслі обсмажуємо цибулю 2 хвилини. Викладаємо моркву і нарізані гриби, додаємо паприку. Готуємо, помішуючи, 4-5 хвилин
Висипаємо обсмажені овочі в одну ємність з квасолею, додаємо томатну пасту, вівсяні пластівці, кінзу і соєвий соус. Солимо, перчимо, перемішуємо.
Формуємо 6 котлет, обвалюємо в борошні. Беремо сковороду для гриля, розігріваємо до появи диму, змащуємо рослинним маслом. Викладаємо котлети, смажимо 2-3 хвилини до золотистого кольору. Потім змащуємо верх котлет маслом, перевертаємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
Розміщуємо котлети в булочки, подаємо бургер до столу.