Вихідні на Великдень 2024 Україна / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На початку травня в Україні відзначають Великдень 2024. Це дуже радісне і найочікуваніше свято для християн, присвячене чудовому воскресінню Ісуса. Світле Воскресіння українці відзначатимуть навіть під час повномасштабної війни, молячись за перемогу над Росією.

Великдень входить до списку офіційних свят, на честь якого працівникам надають вихідний. Проте війна вносить свої корективи. Ми розібралися, чи буде вихідний на Великдень 2024 та інші великодні свята.

Вихідний на Великдень 2024 Україна

Вихідні дні на Великдень в Україні надаються згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю. Свято завжди відзначається у неділю, тому неробочий день переноситься на найближчий понеділок.

Відео дня

В 2024 році у православних Воскресіння Христове відзначають 5 травня, а додатковий вихідний на Великдень випадає на понеділок 6 травня.

Однак в Україні діє військовий стан, під час якого всі додаткові святкові вихідні скасовуються. Вихідний на Великдень роботодавці надавати не зобов'язані, але можуть це зробити на власний розсуд. Тому чи буде вихідний на Великдень - залежить від конкретної компанії.

Чи будуть вихідні на Великдень 2024 / фото ua.depositphotos.com

Вихідні на великодні свята

Після Великодня віряни відзначають великодні свята, такі як Вознесіння та День Святого Духа. З великодніх свят офіційний неробочий день в Україні надається на Трійцю.

Трійця 2024 року настане 23 червня і, як і Великдень, завжди випадає на неділю. Тому додатковим неробочим днем має бути понеділок 24 червня. Як і у випадку з Воскресінням Христовим, вихідний на Трійцю 2024 року є необов'язковим під час воєнного стану і залежить від роботодавця.

Вас також можуть зацікавити новини: