Атака дрона в Курську: Захарова влаштувала істерику і висунула безглузді звинувачення Україні

Щоб знову обізвати українців фашистами, МЗС РФ вирішило вважати вокзал пам'ятником солдатам Другої світової.

Після атаки невідомого безпілотника по залізничному вокзалу Курська Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Україну в ударі по "пам'яті героїв Великої Вітчизняної війни". Незбагненний зв'язок між вокзалом і радянсько-німецькою війною спробувала пояснити офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

Вона зазначила, що залізничний вокзал Курська є "архітектурною перлиною" міста і в цілому одним з найкрасивіших в Росії.

"Українські націоналісти в прямому сенсі слова завдали удару по нашій спільній історії, по пам'яті героїв Великої Вітчизняної війни. Нинішня будівля вокзалу побудована замість повністю зруйнованого в результаті безжальних гітлерівських бомбардувань Курського залізничного вузла в 1943 році. Це - вокзал-пам'ятник героям Курської дуги. Його стіни кольору запеченої крові солдатів, які врятували світ від фашизму", – стверджує Захарова.

Також представниця російського МЗС в черговий раз повторила безглузді твердження про те, що Захід розв'язав "агресію проти Москви" (очевидно, руками Володимира Путіна, який і віддав наказ 24 лютого 2022 року напасти на Україну і тим самим втягнув Росію в кровопролитну війну).

"Все це робить завдання денацифікації і демілітаризації України абсолютним пріоритетом російської зовнішньої політики", – заявила вона.

Удар безпілотника по Курську - що відомо

Минулої ночі в дах залізничного вокзалу в Курську врізався безпілотник. В результаті вибуху було завдано незначної шкоди даху, фасаду і внутрішньому оздобленню вокзалу. Також російська влада заявляє про п'ятьох постраждалих, які отримали поранення від уламків скла.

Також кадри з місця події свідчать, що на даху вокзалу почалася невелика пожежа, яку проте вдалося досить швидко загасити.

Вас також можуть зацікавити новини: