Забруднені підгузки і карате: виходить біографічний фільм про Путіна, створений ШІ

У фільмі польського режисера буде зображений російський президент, візуалізований штучним інтелектом, а також кадри, зняті українськими кінематографістами під час російського вторгнення.

На 26 вересня призначено прем'єру нового біографічного фільму про президента Росії Володимира Путіна. Фільм створено за допомогою штучного інтелекту, пише The Guardian.

У своєму повідомленні польська студія AIO повідомила, що фільм під назвою "Путін" буде показаний у 35 країнах. Стрічка описується як "близько і особисто пов'язана з історією кремлівського лідера".

"Путін", про який уперше було оголошено в травні 2022 року, - це англомовний дебют польського режисера Бесаліля, також відомого як Патрік Вега.

У заяві режисер повідомив, що створив власну технологію штучного інтелекту для створення кіноверсії Путіна.

"Запросити Путіна в студію на 20 000 кадрів було неможливо, а доступні в Інтернеті архівні матеріали не давали змоги підготувати модель діпфейка у високій роздільній здатності, придатну для кінематографічного використання. У результаті, після майже двох років розробки, ми створили нашу новаторську технологію на основі штучного інтелекту, яка дозволяє нам створювати кінематографічних персонажів, не покладаючись на реальну людську модель", - розповів режисер.

Первісно названий "Злодій у законі", фільм також включає кадри, зняті українськими кінематографістами під час російського вторгнення.

У трейлерах фільму, зокрема, є кадри, на яких Путін у брудному підгузку займається карате і протистоїть Борису Єльцину.

"Путін - це не просто фільм. Це відповідь на глобальне прагнення зрозуміти мотиви і дії однієї з найбільш суперечливих фігур сучасної політики. Місія моєї постановки - надати глядачам "посібник користувача" Путіна, покликаний полегшити страх і невпевненість, які домінують у сьогоднішньому світі", - додав режисер.

Нагадаємо, раніше режисер фільму заявляв, що хоче показати зв'язки диктатора з російською мафією. За словами Бесаліла, цей трилер стане художнім протестом проти Путіна і війни в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: