Путін після виборів різко скоротив кількість візитів за межі Кремля/ скріншот

Російський лідер Володимир Путін після виборів повернувся до способу життя, який вів до початку виборчої кампанії. Він знову рідко залишає Кремль і свої резиденції. Як пише "Агентство", за останні два тижні в графіку президента не було жодного виїзного заходу.

Як пише видання, від початку виборчої кампанії 8 грудня до 20 квітня Кремль повідомив про 100 виїзних заходів за участю Путіна. Зокрема, 31 захід за межами Кремля і президентських резиденцій відбувся в останній передвиборчий місяць, із 17 лютого до 17 березня. За цей час Путін встиг відвідати Челябінську область, Татарстан, Ставропольський і Краснодарський краї.

Однак в останній тиждень перед виборами (11-17 березня) Путін не виїжджав за межі Кремля або Ново-Огарьово.

Відео дня

Після виборів кількість поїздок Путіна значно скоротилася

За місяць із 17 березня до 17 квітня повідомлялося тільки про 10 заходів за межами Кремля і резиденцій, один із них - концерт на честь анексії Криму, який відбувся наступного дня після виборів. Тільки один раз за місяць Путін залишав межі московського регіону.

Особливо сильно активність президента впала в останні два тижні. Із 5 квітня (цього дня в Орську прорвало дамбу) Путін брав участь тільки у двох онлайн-нарадах, присвячених ліквідації наслідків повені, та одній онлайн-нараді з урядом щодо впровадження російського ПЗ, розмовляв відеозв'язком із губернаторами кількох областей та Криму, а також приймав у Кремлі Олександра Лукашенка і кількох чиновників. Також він говорив телефоном із главами Ірану і Казахстану Всі ці заходи проходили в Кремлі або Ново-Огарьово, - зазначає "Агентство".

Жодної поїздки за останні два тижні у Путіна не було. Зокрема, 10 квітня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що глава держави не поїде в постраждалі від повені регіони. За це Путіна розкритикували в соцмережах.

Як нагадує "Агентство", в останній рік перед виборами Путін скоротив свої поїздки до мінімуму. У 2023 році він провів на людях лише 147 днів. Решту часу він не виїжджав за межі своїх резиденцій, а на зустрічі до нього не запрошували ні журналістів, ні будь-кого, окрім наближених чиновників і лояльних політиків.

Вибори президента РФ-2024

15-17 березня в Росії відбулися вибори президента, які проводилися, зокрема, на окупованих територіях України. ЦВК РФ призначила "новим президентом" країни-агресора Володимира Путіна з рекордним результатом у понад 88%.

Наступного тижня депутати Європейського парламенту проголосують за резолюцію, в якій висловлять своє ставлення до останніх інсценованих президентських виборів у Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: