Генерал-розвідник відповів, чи живий Пригожин: що показав аналіз

Якби виявилося, що ватажок ПВК живий, це був би повторний удар по авторитету Путіна, зазначив Кондратюк.

Аналіз показує, що ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин дійсно загинув. Кремлівський диктатор Володимир Путін "за всіма канонами був змушений вчинити це вбивство", заявив в інтерв'ю УНІАН голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк

"Всі ці теорії змов, конспірологія на тему смерті Пригожина виглядає дуже цікаво. Але на відео, що з'явилося днями, як Пригожин їде на джипі в Африці і каже, що чутки про його смерть перебільшені, ключова фраза, що цей запис був зроблений перед поверненням до Москви. Він каже, що "зараз середина серпня" (авіакатастрофа сталася 23 серпня - УНІАН). Більш серйозний аналіз показує, що Пригожин дійсно загинув. Я навіть не уявляю, якби зараз він з'явився живий і здоровий. Це був би повторний удар по авторитету Путіна", - зазначив Кондратюк.

Генерал нагадав, що 10 вересня в РФ повинні відбутися чергові регіональні вибори:

"У Кремлі чітко розуміють, що, якщо показати слабкість сьогоднішнього президента тим, що Пригожин залишався непокараним, це може підірвати до нього довіру як до глави мафіозної держави. За всіма канонами він (Путін - УНІАН) змушений був вчинити це вбивство".

На думку Кондратюка, таку форму ліквідації Пригожина обрали для того, щоб вдарити одразу по всіх головних керівниках ПВК "Вагнер":

"Якби спочатку вбили Пригожина, всі інші відразу ж би вжили заходів додаткової безпеки. І, враховуючи їхні авторитет і понятійність, вони б готували повторний похід, реванш. Обезголовивши угруповання, позбавивши його перед цим важкої зброї, передислокувавши частину найманців  уБілорусь, влада домоглася безумовного успіху в придушенні цього заколоту. Говорячи "понятійною" мовою, яу люблять сьогодні використовувати у Росії, групу Пригожина розвели як лохів, зеків розвели як лохів".

Пригожин "воскрес" на відео - що повідомлялося

Нагадаємо, днями пов'язані з ПВК "Вагнер" пабліки вже після авіакатастрофи почали поширювати відео з Африки, на якому їхній ватажок Євген Пригожин ще живий.

На опублікованих кадрах Пригожин їде у машині і відповідає всім, хто "цікавиться, чи живий він".

Вас також можуть зацікавити новини: