Нова доля ПВК "Вагнер": аналітики розкрили плани Путіна на найманців Пригожина

Відзначається, що "вагнерівців" намагаються відокремити від "кухаря Путіна".

Президент Російської Федерації Володимир Путін має намір зберегти ПВК "Вагнер" як бойову силу, але без її ватажка Євгенія Пригожина. Зараз найманці не беруть участь у війні проти України.

За інформацією аналітиків Інституту вивчення війни, російський диктатор зізнався, що хоче зберегти "Вагнера" як згуртовану бойову силу, а не розділити її. При цьому він намагається усунути від ПВК її засновника Євгена Пригожина.

Крім того, Путін стверджував, що в Росії немає ніяких приватних військових компаній. Експерти нагадали, що в ході зустрічі президента РФ з Пригожиним і 35 командирами "Вагнера" 29 червня він запропонував найманцям служити під командуванням командира "Вагнера" з позивним "Сивий", який керував "вагнерівцями" останні 16 місяців.

Таким чином аналітики прийшли до висновку, що Путін має намір зберегти "Вагнера" як згуртовану бойову одиницю, але без Пригожина.

У свою чергу, спікер Пентагону Патрік Райдер повідомив 14 липня, що "вагнерівці" не беруть участі у війні проти України.

Також повідомляється, що інструктори "Вагнера", які перебували в Африці, прибули на тренувальні полігони в Білорусі.

ПВК "Вагнер" після бунту - останні новини 

24 червня 2023 ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повів своїх найманців маршем на Москву, але бунт різко завершився після розмови з Олександром Лукашенком. Пригожин нібито отримав гарантії безпеки для себе та "вагнерівців". 

Крім того, в Кремлі пообіцяли, що найманці зможуть піти в Білорусь або підписати контракти з Міноборони Росії. У свою чергу білоруський диктатор заявив, що "вагнерівці" зможуть поділитися досвідом з його армією. 

Вас також можуть зацікавити новини: