Сім'ї лідерів "Вагнера" отримували погрози від ФСБ, поки бунт не припинився - The Telegraph

Путін спробує найманців "Вагнера" інтегрувати до регулярної армії, пишуть ЗМІ.

Російські спецслужби, намагаючись придушити заколот Євгена Пригожина, шантажували командирів ПВК "Вагнер", зокрема надходили погрози їхнім родинам.

Як повідомляє The Telegraph з посиланням на власні джерела у британських спецслужбах, Пригожин припинив похід на Москву через погрози родинам його підлеглих.

Згідно з інформацією ЗМІ, кількість "бунтарів" сягала 8000 осіб, а не 25 000, як писали інші медіа. Залишається незрозумілим, про що домовилися Пригожин та Кремль. Яка доля міністра оборони Сергія Шойгу - також питання, на яке з'явиться відповідь у найближчі дні або тижні.

Співрозмовники видання наголосили, що вплив заколоту "вагнерівців" на фронт українсько-російської війни ще буде відчутний, його побачать всі незабаром.

Заколот Євгена Пригожина - що відомо

24 червня 2023 року ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин зі своїми військами пішов на Москву. Причиною такого радикального рішення стала нібито спроба з боку Міністра оборони РФ Сергія Шойгу знищити підрозділи найманців.

Вже ввечері цього ж дня Пригожин раптово зупинив своїх бойовиків, провівши переговори з Олександром Лукашенком. При цьому прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що досягнута домовленість, і кримінальну справу проти ватажка "вагнерівців" припинять. Крім того, найманці повинні повернутися в польові табори, а Пригожин поїде до Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: