Пригожину могли пообіцяти звільнення Шойгу і Герасимова / скріншот

Марш ватажка приватної військової кампанії "Вагнер" Євгенія Пригожина могли зупинити обіцянкам. Зокрема, мова могла йти про звільнення міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу та ще кількох військових чиновників.

Видання "Українська правда" пише, що під час переговорів з "кухарем Путіна" могли пообіцяти зняття Шойгу з посади глави Міноборони, Герасимова – з посади Генштабу РФ, а також інших посадових осіб, з якими конфліктує Пригожин. Зазначається, що саме на цих умовах ватажок ПВК міг розгорнути колони "вагнерівців".

При цьому існують сумніви, що найманці поїдуть до Білорусі.

Відео дня

Громадянська війна в Росії - що відомо

24 червня 2023 року ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин зі своїми військами пішов на Москву. Причиною такого радикального рішення стала нібито спроба з боку Міністра оборони РФ Сергія Шойгу знищити підрозділи найманців.

Вже ввечері цього ж дня Пригожин раптово розгорнув своїх бойовиків, провів переговорів з Олександром Лукашенком. При цьому прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що досягнута домовленість, і кримінальну справу проти ватажка "вагнерівців" припинять. Крім того, найманці повинні повернутися в польові табори, а Пригожин поїде до Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: