Пригожин висуває умови / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зустрівся із заступником міністра оборони РФ Юнус-Беком Євкуровим у штабі Південного військового округу в Ростові.

Як можна почути на опублікованому в російських Телеграм-каналах відео, він вимагає привезти до нього начальника Генштабу Росії Валерія Герасимова і главу Міноборони РФ Шойгу.

"Ми сюди приїхали. Ми хочемо отримати начальника Генштабу і Шойгу. Поки їх (Герасимова і Шойгу, - УНІАН.) не буде, ми перебуваємо тут, блокуємо місто Ростов і йдемо в Москву", — заявив Пригожин.

Відео дня

"Зіб'ємо все (вертольоти, - УНІАН.), якщо ви будете їх посилати. Тому що ви стріляєте по мирних жителях, ви знищуєте мирняк, ви щойно розвалили автобус з людьми, і совісті у вас ніякої не було", — пригрозив ватажок "вагнерівців".

Пригожин проти Міноборони РФ – що відбувається в Росії сьогодні

Увечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин звинуватив Міноборони Росії у ракетному ударі по своїх найманцях. У відомстві Шойгу поспішили заявити, що інформація про удар по "вагнерівцях" неправдива.

Незабаром ФСБ порушила проти Пригожина кримінальну справу щодо організації збройного заколоту.

Ватажок ПВК "Вагнера" всю ніч записував аудіо, в яких критикував Шойгу і обіцяв розібратися в ситуації в РФ.

Потім під ранок 24 червня "вагнерівці" увійшли до Ростова. Пригожин заявляв, що його найманців обстріляли з вертольота, дві "вертушки" Міноборони РФ нібито були збиті.

Після 7 ранку з'явилося відео з Пригожиним біля штабу ПВО в Ростові, на записі він вимагає зустрічі з Шойгу та Герасимовим, інакше - похід "вагнерівців" на Москву.

Путін особисто ситуацію поки не коментував, лише Пєсков запевняв, що президент РФ знає, що відбувається.

Вас також можуть зацікавити новини: