Путін всіх обдурив: ПВК "Вагнер" за держконтрактами отримала під трильйон рублів

Російський пропагандист Дмитро Кисельов проговорився про масштаби сум, які отримали "вагнерівці" та компанія Пригожина "Конкорд".

Російський пропагандист Дмитро Кисельов проговорився про реальні масштаби фінансування "проектів" Пригожина.

В ефірі програми "Вести недели" він уточнив, що засновник ПВК "Вагнер" отримав в рамках підписання держконтрактів з найманцями від Путіна понад 858 мільярдів рублів. Своєю чергою на приватну компанію Пригожина "Конкорд" було виділено ще 845 мільярдів рублів "за надання послуг". 

"Заснована Євгеном Пригожиним приватна військова компанія "Вагнер" в рамках укладених з державою контрактів отримала трохи більше 858 мільярдів рублів. Це під трильйон. За іншими контрактами пригожинський холдинг "Конкорд" надав послуг на суму в 845 мільярдів рублів. Це не означає, що стільки і заробили, але все ж говорить про масштаби бізнесу і масштаби амбіцій", - сказав Кисельов.

При цьому видання "Медуза" зазначає, що це в десяток разів більше, ніж раніше повідомляв лідер РФ 27 червня. 

Путін розсекретив, за чиї кошти "живе" ПВК "Вагнер"

Нагадаємо, у вівторок, 27 червня, Путін під час свого звернення до росіян вперше озвучив, що найманців ПВК "Вагнер" фінансують з держбюджету Росії. Тоді диктатор уточнив, що в період з травня минулого року (2022) по травень поточного - 2023 року, на виплати бойовикам пішло податків на рівні 86,3 мільярда рублів.

Ще близько 110,2 мільярда пішло на забезпечення страхових виплат "вагнерівцям", а 80 млрд рублів отримала пригожинська "Конкорд", зазначав Путін. 

Вас також можуть зацікавити новини: