Путін видав нову порцію ядерних погроз: що заявив

Президент РФ виступив на засіданні колегії Міноборони 21 грудня.

Президент РФ Володимир Путін заявив про плани продовжити розвивати ядерну тріаду РФ, подаючи це як "гарантію збереження суверенітету" Росії.

"Будемо підтримувати готовність і вдосконалювати боєготовність ядерної тріади. Це головна гарантія збереження нашого суверенітету, територіальної цілісності, стратегічного паритету та балансу сил у світі. Цього року рівень сучасних зразків озброєння в стратегічних ядерних силах вже перевищив 91%", - заявив кремлівський диктатор на засіданні колегії Міноборони РФ 21 грудня.

При цьому Путін повідомив, що у січні на "бойову службу" вийде фрегат "Адмірал Горшков" з новими гіперзвуковими комплексами "Циркон".

Також президент РФ висловився про "натовські сили і озброєння", що дана інформація буде проаналізована і використана російськими військовими, як і отриманий під час війни в Україні досвід.

Нагадаэмо, Міністр оборони Сергій Шогу на колегії 21 грудня заявив про необхідність довести чисельність Збройних сил РФ до 1,5 мільйона чоловік, в тому числі, 695 тисяч контрактників. При цьому вік призову росіян в РФ планують збільшити з 18 до 21 року, а граничний - підвищити до 30 років.

Ядерна тріада: що це означає

Ядерна тріада - це загальновизнаний міжнародний термін, що позначає стратегічні збройні сили країни, оснащені ядерною зброєю. Вони включають у себе три компоненти: стратегічна авіація, міжконтинентальні балістичні ракети, атомні підводні ракетоносці.

Вас також можуть зацікавити новини: