Сергій Шойгу вибухнув новими погрозами / REUTERS

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про необхідність довести чисельність Збройних сил РФ до 1,5 мільйона чоловік, у тому числі, 695 тисяч контрактників. При цьому вік призову росіян в РФ планують збільшити з 18 до 21 року, а граничний - підвищити до 30 років.

У вівторок, 21 грудня, на засіданні колегії Міноборони Шойгу заявив, що їхнє завдання на 2023 рік - продовжити так звану "спеціальну операцію" в Україні до її завершення, передають росЗМІ.

Крім того, за словами Шойгу, РФ планує сформувати три мотострілкові дивізії, в тому числі в окупованих Херсонській і Запорізькій областях, і армійський корпус в Карелії на кордоні з Фінляндією.

Відео дня

Також Шойгу заявив, що на бойове чергування в ракетних військах стратегічного призначення росіяни планують поставити 22 пускові установки з міжконтинентальними балістичними ракетами "Ярс", "Авангард" і "Сармат".

Серед іншого Шойгу доручив прийняти до складу авіаційних стратегічних ядерних сил три стратегічні ракетоносці Ту-160м.

Втрати Росії в Україні

Нагадавши, втрати Росії в Україні станом 21 грудня майже досягли позначки в 100 тисяч осіб. З 24 лютого українські бійці ліквідували близько 99740 загарбників.

Також Росія втратила: ворожих танків - 3002, бойових броньованих машин - 5979, артилерійських систем - 1972, РСЗВ - 412, засобів ППО - 212, літаків - 282.

Вас також можуть зацікавити новини: