Військові кораблі і не тільки: у Кремлі шокували варіантами підвезення туристів до Криму

Через інтенсивні перевірки на в'їзді на окупований півострів зберігаються багатокілометрові затори.

Окупанти почали обшукувати всі машини, що їдуть на Кримський міст, що спровокувало затори довжиною в кілометри. У Кремлі запропонували розв'язати проблему, почавши підвезення туристів десантними кораблями або через окуповані території.

На нараді з членами уряду російський диктатор Володимир Путін доручив направити частину потоку туристів на захоплений півострів не Кримським мостом, а через тимчасово окуповані території Донецької та Запорізької областей.

"Потрібно оцінити цю ситуацію з усіх точок зору, але, звичайно, всі можливості використовувати, з цим я згоден. У мене прохання працювати злагоджено разом з усіма службами — з регіональними, з транспортним відомством, з МНС, з МВС. Все, що можливо зробити для громадян, потрібно зробити", – заявив Путін.

Очільник Мінтрансу РФ Віталій Савельєв на нараді запропонував возити туристів в окупований Крим десантними кораблями.

"Я переговорив з [міністром оборони РФ Сергієм] Шойгу, він нам надасть в разі необхідності два великих десантних кораблі, кожен з яких бере по 40 автомобілів. Якщо вони будуть робити по п'ять рейсів на добу, це ще по 200 автомобілів кожен десантний корабель, тобто в цілому до тисячі автомобілів зможемо перевозити переправою", – сказав міністр.

Затори на Кримському мосту - що відомо 

На початку липня на Кримському мосту утворилися багатокілометрові затори. Російська влада пояснила, що це пов'язано з тим, що загарбники почали оглядати абсолютно всі автомобілі, що в'їжджають на Кримський міст з боку Краснодарського краю РФ, на тлі туристичного сезону.

ЗМІ повідомляють, що інтенсивні перевірки були запроваджені з іншої причини – Москва побоюється, що незадоволені "вагнерівці" після невдалого повстання і фактичного розформування ПВК може планувати атаку. 

До ранку 4 липня, за повідомленнями так званої "влади" Криму, довжина затору на під'їзді до Кримського мосту з боку Росії перевищувала 13 кілометрів. До вечора вона скоротилася до 4 кілометрів. За прогнозами окупантів, піковою ситуація на мосту стане 16-17 липня. 

Вас також можуть зацікавити новини: