Вчені з'ясували, що кава зменшує ризик виникнення тромбів

Останні дослідження показали, що вживання від трьох до п'яти чашок кави щодня зменшує ризик утворення тромбів і серцево-судинних захворювань пов'язаних з цим.

До такого висновку дійшли вчені з Південної Кореї, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожКава захищає ДНК від ушкоджень

Як говориться в доповіді, в результаті обстеження 25 тис. осіб, у тих з них, хто пив каву, була менша схильність до утворення тромбів у судинах.

Між тим, вплив кави на людський організм часто призводить до суперечок між вченими - одні доводять, що кава в багатьох випадках корисна, інші стверджують, що у великих кількостях вона небезпечна, оскільки призводить до підвищення тиску і пов'язаних з цим захворювань.