Вчені стверджують, що кава сприяє зменшенню ризику виникнення тромбів/ Фото: nastol.com.ua
Останні дослідження показали, що вживання від трьох до п'яти чашок кави щодня зменшує ризик утворення тромбів і серцево-судинних захворювань пов'язаних з цим.
До такого висновку дійшли вчені з Південної Кореї, передає Бі-бі-сі.
Читайте такожКава захищає ДНК від ушкоджень
Як говориться в доповіді, в результаті обстеження 25 тис. осіб, у тих з них, хто пив каву, була менша схильність до утворення тромбів у судинах.
Між тим, вплив кави на людський організм часто призводить до суперечок між вченими - одні доводять, що кава в багатьох випадках корисна, інші стверджують, що у великих кількостях вона небезпечна, оскільки призводить до підвищення тиску і пов'язаних з цим захворювань.