Індійський супутник "Чандраян-3" показав перші в історії фото південного полюса Місяця

Цей регіон може стати ключем до майбутнього дослідження Місяця та решти Сонячної системи, але, як відомо, там дуже важко приземлитися.

Індійська місячна місія показала перші в історії фотографії, зроблені поблизу південного полюса Місяця. Фотографії опубліковані в Twitter Індійського космічного агентства (ISRO).

На першій фотографії показана частина місця посадки "Чандраян-3". Відзначається, що хоча південний полюс Місяця відомий своєю пересіченою місцевістю, але "Чандраян-3" вибрав відносно плоску ділянку місячної поверхні.

ISRO також опублікував зображення, зроблені посадковим апаратом під час його спуску на Місяць, на яких видно цю нерівну поверхню, і видно, що вона стає більшою, коли посадковий апарат наближається до землі.

Раніше зображення, показані під час прямої трансляції спуску, включали комп'ютерну графіку прибуття посадкового апарату на поверхню.

© Indian Space Research Organisation
© Indian Space Research Organisation
© Indian Space Research Organisation
© Indian Space Research Organisation
© Indian Space Research Organisation

Індійська місячна місія

Індія 23 серпня здійснила посадку космічного корабля на місяць, ставши четвертою країною, яка досягла Місяця і першою, яка посадила корабель на південний полюс. За кілька днів перед цим Росія також намагалася здійснити посадку на південний полюс Місяця, але її супутник "Луна-25" 20 серпня розбився при зниженні.

Вчені відзначають, що Південний полюс місяця може стати ключем до майбутніх місій через його водяний лід, який можна було б використовувати в якості палива для мешканців Місяця, але в цьому регіоні особливо складно приземлитися через пересічену місцевість.

24 серпня місяцехід індійської місії "Чандраян-3" покинув космічний корабель, щоб приступити до дослідження поверхні. Він буде працювати протягом двох тижнів.

Вас також можуть зацікавити новини: