Фотограф показав мураху ультравеликим планом: вийшло чудовисько з фільму жахів (фото)

Ця неймовірна фотографія "обличчя" мурашки схожа на кошмар.

Мурахи настільки великим планом ви, швидше за все, ще не бачили. Литовський фотограф Еугеніюс Каваляускас зробив знімок "обличчя" комахи, яке виглядає, як кадр з фільму жахів.

Як повідомляє Science Alert, знімок був удостоєний звання "Видатне зображення" на конкурсі Small World Photomicrography Competition 2022 року.

На знімку великим планом показані щелепи і вусики Camponotus - звичайного мурашки-древоточца. Вони будують свої гнізда в деревині і харчуються частинами мертвих комах та нектаром.

Як повідомляється, сяючі червоні очі на знімку насправді є основами вусиків мурах, а те, що здається жовтими зубами, - це дуже маленькі "тригерні" волоски, які мурахи використовують для сприйняття навколишнього середовища.

Найкращі фотографії дикої природи-2022

Як повідомляв УНІАН, Лондонський Музей природознавства підбив підсумки щорічного конкурсу Wildlife Photographer of the Year, що є найбільшим змаганням фотографій дикої природи.

Кращим фотографом 2022 року стала американка Карін Ейгнер з фотографією під назвою "Великий гул" (the big buzz), на якій зображені бджоли. 

Вас також можуть зацікавити новини: