Фахівці встановили, як зламали сайт Нацполіції - МВС

Секретар РНБО наголосив, що розслідування справи щодо несанкціонованого втручання в роботу сайту Нацполіції є «справою честі» для кіберполіції.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров заявив, що фахівці вже встановили, яким чином зламали сайт Національної поліції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на ZOOM-конференції «Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки».

Читайте такожМВС про роботу "ВКонтакте" в Україні: насамперед це відповідальність користувачів

У МВС відзначили, що розслідування вказаної справи триває. «Однак, спеціалісти вже встановили, яким чином зловмисники впровадили шкідливі програми, які зламали сайт», - додав Гончаров.

Він зазначив, що будуть вжиті відповідні заходи для посилення кіберзахисту держави.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що розслідування справи щодо несанкціонованого втручання в роботу сайту Нацполіції є «справою честі» для кіберполіції та висловив переконання, що вони справляться з цим завданням.

«Єдине - чи знаходиться вони (хакери - УНІАН) на теренах України чи це була така атака з-за кордону», - додав Данілов.

«Не всі атаки, які відбуваються в кіберпросторі, відбуваються безпосередньо з нашої країни. За допомогою певних процесів, які відбуваються в Інтернеті атака може відбуватись з будь-якої точки», - заявив він.

За словами Данілова, Апарат РНБО має змогу відслідковувати «певні процеси» в мережі.

«Якщо раніше атаки безпосередньо на нашу країну відбувалися з території РФ, то на сьогодні географія саме російськомовних атакуючих відбувається з дуже багатьох азіатських країн», - заявив Данілов.

Масштабна хакерська атака в Україні: що відомо

  • 23 вересня у Національній поліції заявили про несанкціоноване втручання в роботу офіційного веб-сайту. У зв’язку з цим на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація.
  • Також невідомою особою на офіційному сайті Вараської міської ради було розміщено неправдиву інформацію про нібито здійснені Рівненською АЕС викиди радіоактивних речовин, а також евакуацію місцевого населення.
  • За фактом несанкціонованого втручання в роботу веб-сайтів Національної поліції та Вараської міської ради розпочато кримінальні провадження.