За рік випито 131,1 млн. мішків
Причиною високих світових цін на каву експерти Міністерства сільського господарства США вважають його підвищене споживання в поточному сезоні і очікуване в наступному сезоні рекордне скорочення перехідних складських запасів кави в країнах-виробниках.
Зокрема, за оцінками Міністерства сільського господарства США, споживання кави в сезоні 2006-2007 рр. збільшилося на 9% і попередньо оцінюється в 131,1 млн. мішків, а в сезоні 2007-2008 рр. складські запаси кави в країнах-виробниках, становитимуть 18,3 млн. мішків - найнижчий показник з сезону 1960-1961 рр.
Виробництво кави в світі в сезоні 2007-2008 рр., відповідно до прогнозу міністерства, скоротиться на 8,5% і складе 122,9 млн. мішків - найнижчий показник за три сезони, що буде викликане падінням його виробництва в Бразилії. Як очікується, в Бразилії виробництво кави впаде на 19,5% і становитиме 37,6 млн. мішків - найнижчий показник за три сезони.