Скандальний суддя Вовк, якого розшукує НАБУ, заявив, що хворіє на коронавірус (фото)

Зараз суддя перебуває на самоязоляції та "читає Конституцію".

Скандальний голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявляє, що захворів на коронавірус.

Про це Вовк написав на сторінці у Facebook.

Свій пост у соцмережі Вовк супроводив власним фото із Конституцією України в руках.

"Привіт з розшуку! Я на лікарняному. Уважно шукаю виключення зі статті 19 Конституції України, для виправдання того що відбувається", - написав він.

Читайте такожЗеленський підтримав перезавантаження ОАСК, уточнивши, коли воно повинне відбутися

За повідомленням прес-служби ОАСК, Вовк з 2 листопада перебуває на лікарняному - він на самоізоляції через захворювання на коронавірус. Обов'язки Вовка виконує його заступник Володимир Келеберда.

"У зв’язку з цим, інформація НАБУ про систематичне ігнорування викликів, очевидно, не відповідає дійсності", - заявили в суді.

НАБУ проти Вовка: що відбувається

  • 17 липня відбулися обшуки в ОАСК, а також у Державній судовій адміністрації (ДСА). Потім детективи НАБУ пред'явили підозри у створенні злочинної організації і захопленні влади голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівникові ДСА Зеновію Холоднюку. Пізніше цю інформацію підтвердили в НАБУ і зазначили, що триває процес вручення підозр ще 4 особам.
  • За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення держвлади шляхом встановлення контролю над ВККС, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їхній роботі. У САП стверджують, що ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і ділових кіл.
  • 3 листопада НАБУ оголосило Вовка в розшук.