Затриманому за спробу підкупу голови Фонду держмайна повідомили про підозру

Зловмисник пропонував 800 тисяч доларів за призначення керівниками двох державних підприємств заздалегідь визначених осіб.

Громадянину, який намагався підкупити голову Фонду державного майна і був затриманий, повідомлено про підозру.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Дії особи кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

У САП нагадали, що напередодні правоохоронці затримали громадянина, який пропонував голові Фонду держмайна 800 тис. доларів за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Читайте такожСАП і НАБУ повідомили про підозру екс-міністру екології Злочевському

Як повідомив у своєму Telegram-каналі колишній народний депутат, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко, хабар у 800 тис. доларів голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку давали за призначення керівництва Одеського припортового заводу.

"Це дуже безглуздий вчинок з боку хабарників, адже минулого разу Сенниченко здав НАБУ теж бажаючих підкупити його за призначення керівництва ОПЗ", - зазначив Лещенко.

Як повідомляв УНІАН, восени 2019 року троє осіб запропонували голові ФДМУ 5 млн доларів неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ "Одеський припортовий завод", 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством.

Справу за цим фактом НАБУ та САП розслідують за заявою голови ФДМУ з листопада 2019 року.

У січні 2020 року фігурантам справи було повідомлено про підозру. Відомо, що одному з підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 12,5 млн грн, з іншим, колишнім адвокатом, укладено угоду про визнання винуватості.