"Коли роздаватимуть зброю?": Гордон раптово звернувся до Зеленського та Путіна (відео)

Журналіст заявив Путіну, що йому ніхто не віддасть Україну.

Журналіст Дмитро Гордон записав відеозвернення до президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна.

Відео він розмістив у своєму Youtube-каналі напередодні. Ролик журналіст записав відразу на кількох локаціях. Перебуваючи на площі Льва Толстого, Гордон, звертаючись до Путіна, сказав, що письменник би "не один раз перекинувся в труні", дізнавшись, що РФ хоче завоювати Україну. У дворі будинку, де раніше жив, журналіст розповів, що колись служив у Радянській Армії на території РФ.

"У нас, в українців, киян, є Батьківщина. І нам все одно, які у вас на неї плани. Чи хочете ви бомбардувати Київ та інші міста України, зайти сюди в результаті наземної операції, щоб сіяти тут смерть. Нам все одно. Ми будемо захищати свою Батьківщину, тому що Батьківщина - це мама. І іншої Батьківщини у нас немає", - сказав він.

Гордон також звернувся до матерів російських військових, закликавши їх вплинути на своїх дітей, щоб вони не йшли воювати в Україну. "Пам'ятайте, що Путін і його друзі сюди не прийдуть... Вони пошлють ваших дітей, як м'ясо", - сказав журналіст.

"Володимир Путін, ми нікому не віддамо Київ та інші українські міста", - додав Гордон.

Президента Володимира Зеленського він попросив звернутися до українців і роз'яснити, що робити в разі агресії РФ. "Коли будуть роздавати зброю, якщо це потрібно? Де кожен повинен зайняти позицію в годину Х? Виступіть, будь ласка, зі зверненням до нації", - закликав президента журналіст.

Зазначимо, раніше Гордон сумнівався, що Росія піде на відкрите вторгнення в Україну.

Напередодні в мережі з'явилася інформація про те, що Гордон нібито вивіз родину за кордон. Коментуючи її, він записав нове відео, в якому показався вдома з дружиною Олесею Бацман. "Ми звідси не поїдемо нікуди, це наше місто", - заявив він.