Гордон вважає, що Путін не наважиться ввести війська в Україну / колаж УНІАН

Журналіст Дмитро Гордон стверджує, що президент РФ Володимир Путін не піде на пряме вторгнення в Україну через загрози для російської економіки й втрати в лавах своєї армії.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами журналіста, йому доводиться чути різні думки щодо ймовірності "великої війни" з Росією.

"Одні фахівці та політологи говорять про те, що насправді і Росія, і колективний Захід намагаються спонукати Україну до реалізації Мінських угод. Інші кажуть "Ні, насправді цього не відбувається". Але я особисто вважаю, що війна не почнеться", - зазначив він.

Свою впевненість він аргументував спілкуванням з високопоставленими чиновниками низки країн, які "в один голос говорять, що війна не почнеться".

Читайте також"Це чітка і реальна небезпека": Джонсон заявив, що Путін приставив зброю до голови України

"Та й Путін не божевільний, він розумна людина, розуміє, що на кону стоїть його не просто майбутнє, його сьогодення. Якщо він тільки рушить війська в напрямку України й вони перейдуть кордон - це буде відразу ж означати крах російської економіки, миттєвий практично. Це означатиме сотні, тисячі трун, які підуть до Росії. І що він розповість матерям цих солдатів, які загинуть тут, в Україні? Що вони загинули від рук українців, які захищали свою землю? Що він їм скаже? Ми ж не погрожуємо Росії? Чому росіяни постійно загрожують нам?", - заявив Гордон.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що Росія продовжує збільшувати кількість військ біля кордонів України. При цьому він уточнив, що НАТО не відправлятиме свої війська в Україну у разі нового російського вторгнення.

Після цього міністр оборони Олексій Резніков заявив, що РФ стягнула до кордонів України близько 130 тисяч військових - з урахуванням морського і авіаційного потенціалу.

Країни Заходу попередили РФ, що в разі масштабного вторгнення її військ в Україну, введуть проти Росії серйозні санкції.

Своєю чергою в РФ запевняють, що не мають наміру посилювати агресію проти України.