Польща передала українським військовим медикам гуманітарну допомогу для протидії COVID-19

Допомога включає захисні маски і костюми, пульсоксиметри, мішки Амбу для ручної вентиляції легень тощо.

Польща передала українським військовим медикам гуманітарну допомогу для протидії поширенню коронавірусу.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія передачі допомоги від польського представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні відбулася у національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» у Києві.

Як заявив посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, важливо, аби допомога була відправлена у військово-польові госпіталі, у тому числі на передову на Донбасі.

Читайте такожВ армії за минулу добу зафіксували один випадок зараження COVID-19 - командування Медичних сил

"Ми дуже добре розуміємо, що українські солдати й Україна захищають не тільки свою територію, вони захищають також Польщу. Це також наші герої і наші поранені, і ми дуже добре розуміємо, що це наша спільна загроза, наш спільний виклик - цей конфлікт", - наголосив Ціхоцкі.

Посол додав, що коронавірус не залежить від війни, але також треба розуміти складну ситуацію.

"В умовах конфлікту ще складніше боротися з епідемією", - заявив він.

Аналогічну допомогу Польща вже надала українським військовим у Львові, Бердичеві і Вінниці.

"Ми сподіваємося, що у цей складний час завдяки солідарності ми переможемо", - підкреслив дипломат.

Своєю чергою, голова правління Фонду міжнародної солідарності Рафал Дзєньчоловський повідомив, що ситуація з коронавірусом потребує солідарності, тому фонд вже майже два місяці здійснює відповідні заходи.

За його словами, сьогодні гуманітарна допомога, яку польська сторона передає Україні, включає 5 тис. захисних масок, 500 одноразових захисних костюмів, 100 пульсоксиметрів, 34 мішки Амбу для ручної вентиляції легень, 18 медичних шаф, 3 індикатори внутрішньоочного тиску, медичний стерилізатор та аквадистилятор.

Також Ціхоцкі додав, що ці захисні засоби були придбані в Україні, що свідчить ро те, що Польща допомогла українським виробникам і бізнесу.

Допомога оцінюється у суму близько 500 тис. грн.

Як сказав посол, останнім часом Польща надала Україні гуманітарну допомогу у медичній сфері у зв'язку з COVID-19 на суму близько 100 тис. доларів.