На "Львівській залізниці" щомісяця крали до 30 тонн пального: затримано п'ятьох осіб

Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

П’ятьох працівників Рівненської філії "Львівська залізниця" АТ "Укрзалізниця" викрили на розкраданні до 30 тонн пального щомісяця.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, група службовців систематично розкрадала паливно-мастильні матеріали державного товариства.

"Вони двічі на день – вранці і ввечері відкачували із маневрових тепловозів пальне. Таким чином привласнювалось від 15 до 30 тонн щомісячно, які працівники реалізовували", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ поїздах "Укрзалізниці" з'явиться воєнізована охоронаЗа результатами проведених негласних слідчих дій, у формі контролю за вчиненням злочину у вигляді оперативної закупки, у них придбано 200 літрів викраденого пального.

Правоохоронці затримали п’ятьох службових осіб підприємства в порядку ст. 208 КПК України під час розкрадання паливно-мастильних матеріалів. Наразі затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Також проведено понад 30 санкціонованих обшуків у приміщеннях підприємства та за місцем проживання службових осіб. Вилучено понад 1400 літрів дизельного пального, каністри із залишками пального, засоби для його відкачування, 5 автомобілів, які використовувались для перевезення викраденого пального, мобільні телефони, грошові кошти в різній валюті, банківські картки, чорнові записи.

Це вже не перший корупційний скандал в "Укрзалізниці" за останній час - у червні НАБУ проводило обшуки в приміщеннях компанії у справі щодо закупівлі філіями "Центру охорони здоров'я" послуг ПЛР-тестування на COVID-19.