Нардеп Лерос подав у НАБУ заяву проти Комарницького щодо розкрадання бюджету столиці

Депутат заявляє, що до нього попала флешка з даними з комп’ютера відомого у вузьких колах забудовника Комарницького, на якій містяться докази протиправної діяльності десятків посадовців.

Народний депутат від «Слуги народу» Гео Лерос подав до Національного антикорупційного бюро України заяву щодо забудовника Дениса Комарницького та інших посадовців, яких він звинувачує у розкраданні бюджетних коштів столиці.

Читайте такожУ Києві СБУ проводить обшук в офісі, який пов’язаний з нардепом Столаром (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам біля будівлі НАБУ.

Лерос нагадав, що Комарницький був причетний до корупційних справ ще за часів екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

“Але на сьогодні відбулась така собі реінкарнація пана Комарницького за сприяння народного депутата Миколи Тищенка та іншими людьми, які зараз при владі у столиці. Існує така собі компанія “Екобудтрейд”, яка отримує підряди на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту. За півроку ця компанія отримала 1,167 млрд грн і, за моєю інформацією, біля 30% від цієї суми у вигляді готівки йде в кишені людям, які стоять за цією компанією. Це Денис Комарницький, пан Кучер, пан Микитась та сестра народного депутата Тищенка разом зі своїм чоловіком Германом Бліновим”, - зазначив Лерос.

Також він розповів ще деякі факти, які, на його переконання, свідчать про корупційні діяння посадовців: 31 жовтня минулого року слідчі СБУ провели обшук в офісі Комарницького, в приміщенні було виявлено “сліди поспішного знищення документів”.

Дали він назвав з десяток компаній, до діяльності яких причетний Комарницький. “Наразі Комарницький курує в місті будівельну галузь, медичну, земельну, енергетичну”, - сказав депутат.

Крім того, він зазначив, що приніс до НАБУ флешку з інформацією з комп’ютера Комарницького, на якій містяться докази його протиправних дій. “Я маю флешку з копією даних з комп’ютера Комарницького. На цій флешці усі докази того, що я сказав, там — схеми по розподіленню коштів, хто їх отримує, через які компанії, хто з ключових чиновників відповідає за ті чи інші схеми. Це десятки компаній, десятки топ-чиновників. Це суми на багато мільярдів гривень”, - заявив депутат.

Разом з тим він не став розголошувати, яким чином до його рук потрапила копія даних з комп’ютера Комарницького.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня стало відомо, що комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики просить правоохоронні органи розібратися з питанням переходу територій двох державних кіностудій - "Укркінохроніка" та "Національна кінематека" - у приватні руки.

За словами голови комітету Олександра Ткаченка (фракція "Слуга народу"), "є всі підстави вважати, що ми знаємо реального інтересанта забудови території "Укркінохроніки" під нові висотки. Це відомий у вузьких колах в Києві забудовник – пан Денис Комарницький".