Нардепи виявили на Київській митниці махінації на півмільйона гривень (відео)

В Україну намагалися завезти контрабандний товар, завдавши збитків бюджету на сотні тисяч гривень.

Народні депутати Олександр Дубинський та Олександр Куницький під час інспекції складів Київської митниці виявили тонни товару за суттєво заниженою вартістю.

Читайте такожАрсенал ножів та сокири знайшли на Львівщині у посилці з США (фото, відео)

Замість заявлених в декларації підлогових і кухонних ваг в контейнерах виявилася велика партія ювелірних ваг, які коштують набагато дорожче. Таким чином, в Україну намагалися ввести контрабандний товар, завдавши збитків бюджету на сотні тисяч гривень, оскільки митна вартість цих виробів істотно відрізняється від її фактичної ціни.

Так, кухонні ваги були заявлені в документах за ціною в $1 при ринковій вартості $8 за одиницю. Орієнтовно не заявлених ювелірних ваг було 23 550 штук або 4,5 тонн. Якщо перерахувати все за ринковою вартістю в Україні (200 грн за штуку), то вийде 4 710 000 грн. Саме на таку суму виявлено незадекларованих товарів, а недобір митних платежів тільки на цьому постачанні склав близько півмільйона гривень.

Як повідомив Олександру Дубинському керівник митниці Сергій Сличко, винуватці понесуть відповідальність у тому випадку, якщо перевірка виявить ознаки порушення — адміністративного або кримінального. "Я несу відповідальність згідно із законодавством», - пішов від відповіді Сличко.

На пропозицію Куницького приїхати і особисто розібратися в ситуації Сличко відповів відмовою, пославшись на неробочий час і неможливість дістатися до складу фізично. При тому, що чиновник зізнався, що в цей день, був тільки один передогляд продукції.

Згідно з наявними інструкціями, після складання акту відповідальність має бути покладена на підприємство, яке вказало занижену вартість продукції. А також же на інспекторів митниці, які не побачили порушення. 

Крім того, під час того ж рейду, депутати разом з рядовими працівниками митниці зафіксували ще кілька порушень: італійський диван вартістю €9 тис.був заявлений в декларації за €300-400, люстру вартістю €427 задекларували всього за $15. 

Цікаво, що фірма "ПО-трейд", що оформляла вантаж з меблями, з початку року оформила 126 машин різних вантажів з Італії, і в тому числі 51 машину з меблями.

Більше новин по темі