МОЗ не рекомендує купатися на пляжах Одеси

МОЗ не рекомендує купатися на одеських пляжах.

На пляжах Одеси купатися не рекомендують через невідповідність морської води нормативам за мікробіологічними показниками.

Такі дані 11 червня в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ сайті.

Зазначається, що на пляжах міста Одеси, Лиманського, Овідіопольського районів, а також у рекреаційних зонах Білгород-Дністровського, Кілійського, Татарбунарського районів було відібрано 93 проби морської води на мікробіологічні показники та 43 проби на санітарно-хімічні показники.

Читайте такожПрокуратура вимагає понад 65 мільйонів гривень з судновласника, який скинувши тонні пальмової олії у Чорне море біля Одеси

"За мікробіологічними показниками на всіх пляжах міста Одеси проби морської води не відповідають нормативам", - йдеться в повідомленні.

Питна вода в Одесі - в нормі. При цьому в деяких районах області не відповідає санітарно-мікробіологічними показниками вода в Татарбунарському районі (с.Лиман), смт. Окни; і не відповідає санітарно-хімічним показникам показниками в Балтському районі (села Андріяшівка та Білине) і Татарбунарському районі (с.Лиман).

Всі води поверхневих водойм I категорії (Дунай - Кілійський район) та ІІ категорії в Балтському, Овідіопольському, Білгород-Дністровському районах відповідають нормативам.

Радіаційний фон на території Одеської області становить 12-14 мкР/год, що відповідає природному фону багаторічних спостережень.

Як повідомляв раніше УНІАН, що принесе Україні пляжний сезон, адже у спеку все більше людей відпочивають біля води і нехтують нормами безпеки. В Одесі біля моря вже ніде сісти.